Ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ» ΑΘΗΝΩΝ την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 στις 6:30 μ.μ. θα παρουσιάσει το βιβλίο «ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ» εκδόσεων Λιβάνης, της συγγραφέως και δημοσιογράφου στον «Εθνικό Κήρυκα Νέας Υόρκης», της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΛΟΥΜΙΔΑΚΗ στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Στρατηγού Καλλάρη 50, Παλαιό Ψυχικό.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι: Νίκος Κούκης, Πρόεδρος του Ε.Ι.Π., Ζωή Ράπτη, Σάκης Κυπραίου, Μάρα Καρέτσος

Ομιλητές θα είναι οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Θανάσης Πλεύρης, Παναγιώτης Μπεχράκης, Ειρήνη Νταϊφά και Δρ Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα έσοδα που θα αποκομίσει, η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη, από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στα παιδιά με νοητική στέρηση “ΕΣΤΙΑ”.

Το βιβλίο βασίζεται σε μια αληθινή δική μου ιστορία και στον δανεικό χρόνο που ζω από τότε. Απλά όταν έγραφα το βιβλίο δεν ήξερα ότι τον πραγματικό δανεικό χρόνο θα τον ζήσω τώρα. Και τον ζω τα τελευταία δύο χρόνια.

Όλοι ζούμε με δανεικό χρόνο και περπατάμε με νοικιασμένα παπούτσια.

Αν αυτά ξεθωριάσουν, δεν πειράζει. Γιατί θα έχουμε αγαπήσει, θα έχουμε αγαπηθεί, θα έχουμε γελάσει και θα έχουμε συγχωρέσει και συγχωρεθεί. Μη συγκρίνουμε τη ζωή μας με τη ζωή των άλλων. Δεν υπάρχει σύγκριση, όπως δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ του ήλιου και του φεγγαριού. Λάμπουν και τα δύο ακριβώς στην ώρα τους.

Μη βάζετε τη ζωή σας στην άκρη, όπως εγώ δεν έβαλα τη δική μου. Δεν πρέπει να περιμένουμε την ευτυχία να έρθει αύριο. Η ευτυχία είναι πάντα εδώ, τώρα.

Η γραμμή ανάμεσα στο «είμαι καλά» και στο «περνάω στην απέναντι πλευρά» είναι πολύ λεπτή… Και ίσως ανακαλύψουμε τελικά ότι ο χρόνος, αν και δανεικός για όλους μας, μπορεί να είναι υπέροχος.

Η πραγματική ζωή αποδεικνύεται πιο περίπλοκη ακόμα και από τα καλύτερα σενάρια. Ο κάθε ενδιαφερόμενος τα καταλαβαίνει όλα και τα μαθαίνει όλα τελευταίος. Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να επωφεληθούμε από τα λάθη των άλλων. Έχω κάνει πολλά λάθη. Δεν πειράζει. Ένα λάθος ήταν αυτό που έθεσε τον κόσμο σε κίνηση.

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα της χρόνια στο Λονδίνο. Τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Παρουσίασε για τέσσερα χρόνια στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση το δελτίο ειδήσεων στα αγγλικά. Εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και έλαβε μέρος σε τηλεοπτικές σειρές ως ηθοποιός. Εργάζεται στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης αλλά και στην αγγλόφωνη έκδοσή του, The National Herald, ως δημοσιογράφος, κάνοντας συνεντεύξεις επιτυχημένων Ελλήνων.

Έχει γράψει πέντε βιογραφίες επιτυχημένων Ελλήνων του εξωτερικού. Επίσης έχει γράψει δύο αγγλικά μυθιστορήματα.

Είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων στο Κέντρο Πολιτισμού και Επιστημών Μάρα Καρέτσος.

Ο Δανεικός Χρόνος είναι το τρίτο της μυθιστόρημα.

Η επέμβαση που της προκάλεσε ζημιά

Πρόσφατα η συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη σόκαρε μιλώντας στον Γιώργο Λιάγκα και στο Πρωινό για την επέμβαση που της προκάλεσε ζημιά.

Ο Γολγοθάς της Κατερίνας Πλουμιδάκη ξεκίνησε μετά από μια αισθητική επέμβαση στα χέρια Έλληνα πλαστικού χειρουργού που δραστηριοποιείται στη Φλόριντα. Είδε τα χείλη της να καταστρέφονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη έχει την αίσθηση του ηλεκτρικού στο άνω χείλος και πίνει μόνο από καλαμάκι καθώς λείπει κομμάτι μυός. Η περιπέτειά της ξεκίνησε τέλη Νοεμβρίου του 2020, όταν θέλησε να αφαιρέσει το κολλαγόνο που είχε βάλει στα χείλη της πριν από 30 χρόνια.

Ήταν στις 19 Ιουλίου του 2021 που υποβλήθηκε στην επέμβαση. Την είχε πείσει πως πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας. Στην αρχή δεν είχε πάει το μυαλό της ότι είχε προκύψει κάτι σοβαρό μετά το χειρουργείο. Δεν της είχε εξηγήσει το πόσο σοβαρό ήταν.

Συγκλονισμένη εξομολογήθηκε στο «Πρωινό» όλα όσα βίωσε.

«Για εννέα μήνες έτρωγα με καλαμάκι. Όλα αλεσμένα. Δεν επιτρεπόταν να κάνω καθόλου κινήσεις. Έκανα επτά χειρουργεία και πάνω από 40 εβδομάδες ενέσιμα. Θα συνεχίσω τις ενέσεις για άλλον 1,5 χρόνο, όπως μου είπαν. Μου αφαίρεσε τους μύες και θα μπορούσα να είχα πεθάνει από εγκεφαλικό, σηψαιμία ή ανακοπή. Για ένα χρόνο μας εκλιπαρούσε να μην του κάνουμε μήνυση. Έκανε έξι λάθη σε ένα χειρουργείο. Είμαι η μοναδική στον κόσμο με τέτοια ζημιά από ένα τέτοιο χειρουργείο», σημείωσε η Κατερίνα Πλουμιδάκη.

«Έκανα παρέα με τον Θεό και έτσι την έβγαλα καθαρή. Μπήκα σε κάποια άλλη σφαίρα. Είχα μια ανώτερη δύναμη που με βοηθούσε και ήταν δίπλα μου. Αισθανόμουν ότι είχα βάλει τον Θεό μέσα μου και από εκεί λειτουργούσα. Από εκεί πήρα όλη τη δύναμη για να ανταπεξέλθω. Ήθελα να πεθάνω εννοείται. Απλά τις μεθόδους σκεφτόμουν. Σκεφτόμουν πόσα χάπια να πιω ώστε να πεθάνω και να μη μείνω φυτό», σημείωσε η Κατερίνα Πλουμιδάκη.

Η Κατερίνα Πλουμιδάκη κατέληξε να κάνει τελικά 7 χειρουργεία για να σώσει όχι μόνο τα χείλη της, αλλά και την ίδια τη ζωή της. Πέρασε από τα χέρια 22 γιατρών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, με την περίπτωσή της να χαρακτηρίζεται από ειδικούς μοναδική στον κόσμο.

Δύο χρόνια μετά από το πρώτο χειρουργείο που την έφερε σε αυτήν την κατάσταση, δυσκολεύεται αρκετά να ανταπεξέλθει σε απλές συνήθειες που κάποτε έκανε με ευκολία.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά γιατί η μύτη μου έχει μετατοπιστεί από το κέντρο του προσώπου μου. Δεν επιτρέπεται να εκτεθώ στον ήλιο, να βγω έξω αν έχει πολύ κρύο γιατί δεν έχω καλή αιμάτωση. Δεν επιτρέπεται να τρέξω ή να κάνω οποιοδήποτε άθλημα, κολύμπι στη θάλασσα, δεν μπορώ να φάω κανονικά, δεν μπορώ να γελάσω, να κλάψω, να χασμουρηθώ, να τραγουδήσω, να φιλήσω. Δεν έχω πια σφιγκτήρα μυ στόματος καθώς μου τον έκοψε ο γιατρός στο χειρουργείο, πίνω μόνο μέσα από καλαμάκι».

Η καταξιωμένη συγγραφέας Κατερίνα Πλουμιδάκη προσπαθεί να αποκαταστήσει την υγεία της και παλεύει σκληρά για να δικαιωθεί μέσα από μία σειρά νομικών διαδικασιών στην Αμερική.