Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έμπαινε στο γραφείο του Ζάχου Δόγκανου και τον απειλούσε πως θα τα κάνει όλα λαμπόγιαλο, όμως η τηλεοπτική Λίλη δεν φαίνεται να έχει αλλάξει και πολύ εξωτερικά! Γιατί εσωτερικά παραμένει το ίδιο ευαίσθητη και δημιουργική. Ως προς τους ρόλους της, πάντως, πάνω απ’ όλα είναι μανούλα και σύζυγος!

Η Βαλέρια Κουρούπη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό You weekly μίλησε για τον  άντρα της και τη μητέρα του, Ελένη Βιτάλη.

Η γνωριμία με τον άντρα σας ήταν λίγο μοιραία;

Η πρώτη γνωριμία μας ήταν σε έναν χώρο που δεν θα πήγαινε κανείς και τελικά πήγαμε και οι δύο. Ήταν μοιραίο να βρεθούμε. Γνωριστήκαμε στο σπίτι ενός κοινού μας φίλου που είχε γενέθλια. Εγώ δεν μπορούσα να πάω, ο Νίκος τραγουδούσε στο «Χάραμα» και ήταν πτώμα και οι δύο τελευταία στιγμή είπαμε «πάμε για λίγο, μωρέ». Τον είχα συναντήσει ξανά στο παρελθόν αλλά δεν κάναμε παρέα. Όταν όμως βρεθήκαμε εκείνο το βράδυ κοιταχτήκαμε και όλα πήραν τον δρόμο τους. Μιλήσαμε και μετά από έναν μήνα μείναμε μαζί.

Γνωρίσατε αμέσως τη μητέρα του, Ελένη Βιτάλη;

Όχι, αλλά όταν τη γνώρισα, υποκλίθηκα. Όχι στο ταλέντο και τη φωνή της που όλοι λατρεύουμε, αλλά στον άνθρωπο Ελένη Βιτάλη. Τρελάθηκα. Εκτός που ερωτεύτηκα έναν σπουδαίο άνθρωπο, η μητέρα του ήταν ένα έξτρα δώρο. Είναι μια ιερή μορφή και η ιερότητά της οφείλεται στο γεγονός πως ποτέ δεν θα επιβάλει κάτι, είναι αγαπησιάρα και προσεγγίσιμη. Είναι σοφή.

Δεν το φοβηθήκατε λίγο; Μήπως δεν δώσει την έγκρισή της;

Ήμασταν τόσο ερωτευμένοι που δεν μας ένοιαζε και πολύ τι θα πει ο κόσμος και οι δικοί μας άνθρωποι. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ πώς θα ζήσουμε –δύο καλλιτέχνες– και πώς θα επιβιώσουμε. Με την Ελένη λοιπόν αγαπηθήκαμε ακαριαία και όσο περνούν τα χρόνια δενόμαστε περισσότερο και μάλιστα αισθάνομαι πως θα γνωριζόμασταν και θα γινόμασταν φίλες ακόμα και αν δεν υπήρχε ο Νίκος.

Οπότε δεν μιλάμε για κλασική σχέση πεθεράς και νύφης…

Καθόλου. Πρώτα απ’ όλα η Ελένη είναι μια μάνα άλλου τύπου, άξια προς μίμηση. Τον λατρεύει, τον αγαπάει, τον νοιάζεται αλλά δεν τον καπελώνει ποτέ. Οπότε χαίρεται με τη χαρά του.

Θα λέγατε ότι της χρωστάτε κάτι;

Καταρχάς της χρωστάω τη ζωή μου γιατί γέννησε τον άνθρωπο που ερωτεύτηκα. Αλλά της χρωστάω και μόνο την παρουσία της στη ζωή μου. Ακόμα και αν δεν κουβεντιάσω μαζί της σκέφτομαι τι θα μου έλεγε.

Είστε περήφανη που βγήκε νικήτρια στον αγώνα της κατά των ναρκωτικών…

Η Ελένη έκανε τον προσωπικό της αγώνα και βγήκε δυνατή από όλο αυτό.

Τη ζήσατε στη συγκεκριμένη φάση;

Δεν έχω ζήσει τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της και θα ήταν άκυρο να σχολιάσω κάτι που δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι.