Η Ηλιάνα Μαυρομάτη μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Μega Καλημέρα» μίλησε για τα παιδικά της  χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στη περιβόητη δήλωση που είχε κάνει για τον Βασίλη Μπισμπίκη την περσινή σεζόν.

«Γεννήθηκα στο Μαρούσι αλλά, μεγάλωσα στην Πεντέλη. Ήρθαμε οικογενειακώς στην Πεντέλη όταν ήμουν δυο ετών. Φύγαμε το 1998 όταν κάηκε ολοσχερώς το σπίτι μας, στις τότε φωτιές της Πεντέλης. Ήμουν 12 ετών. Ήταν φρίκη. Ακόμα δε μπορώ να το φέρω στη μνήμη μου εύκολα και να το διαχειριστώ. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

Τα χάσαμε όλα. Για ένα παιδί το να χάνει τη βάση του, το σοκ είναι τεράστιο. Με επηρέασε πολύ και στην εφηβεία μου μετά. Ευτυχώς το διαχειρίστηκε η μαμά μου πάρα πολύ καλά, κάπως με προστάτεψε. Αλλά ήταν πολύ δύσκολο.

Είχα μια δύσκολη εφηβεία. Ήταν μια σειρά γεγονότων που για τη δική μου ιδιοσυγκρασία λειτούργησαν κάπως πυροδοτικά… Η ψυχανάλυση είναι το καλύτερο δώρο που κάνουμε στον εαυτό μας.

Ήμουν κορίτσι του μπαμπά. Με τη μαμά είχαμε κόντρες. Μετά τον χωρισμό των γονιών μου όμως, επειδή μεγάλωσα με τη μαμά και ήμασταν οι δυο μας, έγινα και κόρη της μαμάς σε μεγάλο βαθμό. Πρώτα είπα στον μπαμπά μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Η μαμά μου ήταν πλήρως αρνητική. Είχαμε ομηρικό καβγά όταν της είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, έφυγα από το σπίτι» ανέφερε για τα παιδικά της χρόνια η Ηλιάνα Μαυρομάτη.

«Ο μπαμπάς μου τηλεοπτικά πρόλαβε να με δει μόνο στα αυτοτελή επεισόδια που είχαμε κάνει με τον Πάνο Κοκκινόπουλο στη Δέκατη Εντολή. Θα ήταν χαρούμενος, αν με έβλεπε πέρυσι στη σειρά, θα την παρακολουθούσε και θα με έπαιρνε τηλέφωνο… Προσπαθώ να μην είμαι συγκρουσιακή, αλλά προσπαθώ να το ελέγξω… » είπε σε άλλο σημείο η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, η Ηλιάνα Μαυρομάτη αναφέρθηκε και στη περιβόητη δήλωση που είχε κάνει για τον Βασίλη Μπισμπίκη την περσινή σεζόν, η οποία σχολιάστηκε λέγοντας:

«Με είχαν ρωτήσει αν πιστεύω ότι η σύντροφος του Βασίλη Μπισμπίκη ζηλεύει με τις ερωτικές μας σκηνές και είχα πει ότι δεν το πιστεύω. Αυτό είχε αναπαραχθεί ως τίτλος, είχε αλλοιωθεί το περιεχόμενο όσων είχα πει και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να σκέφτεσαι από πριν πως μπορούν να παραποιηθούν κάποια πράγματα και αν έχει νόημα να απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις.

Είχε έρθει η Δέσποινα Βανδή στα γυρίσματα. Δε βρήκα το θάρρος να τη συμβουλευτώ για το πως πρέπει να μπω στο ρόλο της τραγουδίστριας γιατί δεν ήξερα κατά πόσο εκείνη την ώρα θέλει να μιλήσει για κάτι τέτοιο ή έχει έρθει να δει απλά τον άνθρωπό της».