Η Jessica Chastain πάντα αντιστέκονταν και καταδίκαζε την υποκρισία του Χόλιγουντ, μιλώντας ανοιχτά για το χάσμα των αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων και ήταν μία από τις πρώτες ηθοποιούς που καταδίκασαν δημοσίως τον Harvey Weinstein.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Women In Entertainment» του περιοδικού Elle, η Chastain κατέκρινε εκείνους που τηρούν αυτό που κηρύττουν.

«Είναι μία βιομηχανία γεμάτη ρατσισμό, σεξισμό και ομοφοβία», είπε η ηθοποιός σύμφωνα με το «Hollywood Reporter» και συνέχισε: «Είναι όλοι τόσο απορροφημένοι με τη δουλειά αυτή που σκιάζονται οι φρικτές αδικίες που συμβαίνουν κάθε μέρα».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ γρήγοροι να κουνάμε το δάχτυλο στους άλλους και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με κοινωνική δράση και συλλογή κεφαλαίων. Ωστόσο, υπάρχει μία σαφής αποσύνδεση μεταξύ του πώς ασκούμε αυτό που κηρύττουμε σε αυτή τη δουλειά».

Αναφέρθηκε ακόμα στους ηθοποιούς που για να κάνουν καριέρα αναγκάστηκαν να διατηρήσουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό μυστικό, παρά το γεγονός ότι η βιομηχανία του θεάματος υποστηρίζει τον γάμο του ίδιου φύλου. Τόνισε επίσης ότι εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα στις αμοιβές μεταξύ γυναικών και αντρών, επικρίνοντας το Χόλιγουντ ότι ενώ λέει πολλά για το θέμα δεν κάνει τίποτα στην πράξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ