Ενώπιο του Εισαγγελέα στο 19ο Ανώτατο Ποινικό δικαστήριο του Δικαστικού Μεγάρου της Κωνσταντινούπολης, βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης, πολλοί από τους 53 διάσημους Τούρκους, εκ των οποίων τραγουδιστές και ηθοποιοί, που φέρεται να εμπλέκονται σε ένα μεγάλο σκάνδαλο με ναρκωτικά .

Ανάμεσά τους ο τηλεοπτικός «Εζέλ» Kenan Imirzalioglu, η «Ναζλί» Nehir Erdogan, ο Murat Yilmidir του σίριαλ «Έρωτας και τιμωρία», ο Sarp Apak και άλλοι πολλοί που συνελήφθησαν πριν από δύο χρόνια, με βαριές κατηγορίες περί διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών αλλά και ενός παράνομου φαρμάκου που δεν χορηγείται τα τελευταία χρόνια.

Αν και πολλοί από τους επώνυμους κατηγορούμενους έδωσαν το «παρών» τους σήμερα στη δίκη, ο Kenan Imirzalioglu δεν παρέστη, αλλά δηλώνοντας ασθένεια, εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος ζήτησε την αθώωση του πελάτη του, αφού εν άγνοια του έκανε χρήση του φαρμάκου, για τον οποίον τον κατηγορούν πως βρέθηκε στο αίμα του.

Ο Εισαγγελέας ήταν ανένδοτος στο να ακούσει οτιδήποτε ελαφρυντικό θέλοντας να δώσει στους διάσημους ενόχους, μεγάλες ποινές, που θα ξεκινούν από 5 χρόνια και θα φτάνουν στα 7 χρόνια φυλάκισης. Μετά από μια πολύωρη δίκη, το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 15 Οκτωβρίου.