Η Kate Middleton αφιέρωσε τη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, σε βίντεο που προβλήθηκε πριν από τη συναυλία, έστειλε το ξεχωριστό μήνυμά της, τονίζοντας πως τα Χριστούγεννα ήταν μια ιδιαίτερη περίοδος για την αείμνηστη βασίλισσα και την οικογένειά της.

«Η Αυτής Μεγαλειότητα είχε τα Χριστούγεννα κοντά στην καρδιά της, σαν μια εποχή που έφερνε κοντά τους ανθρώπους και μας υπενθύμιζε τη σημασία της πίστης, της φιλίας και της οικογένειας αλλά και να δείξουμε ενσυναίσθηση και συμπόνια» είπε η Kate στο βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε μία ημέρα πριν από τη συναυλία της 15ης Δεκεμβρίου.

Η Kate συνεχίζει το μήνυμά της, το οποίο αφιερώνει στην αείμνηστη Ελισάβετ Β’: «Η περσινή εκδήλωση μου θύμισε τι μου αρέσει περισσότερο στα Χριστούγεννα: να βλέπω ανθρώπους να έρχονται μαζί, να γιορτάζουν και να βιώνουν ιδιαίτερες στιγμές, ενώ σκέφτομαι επίσης τη χρονιά που πέρασε.»

Παράλληλα, εξήγησε ότι προσκάλεσαν εκατοντάδες «εμπνευσμένα άτομα» στο Αβbαείο του Oυέστμινστερ. Είναι «αυτοί που επιδεικνύουν τη δύναμη της διασύνδεσης και των κοινοτικών αξιών, επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε την παράδοση της Αυτής Μεγαλειότητος να αναγνωρίζουμε και να ευχαριστούμε αυτούς που έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους για να στηρίξουν τους άλλους. Η Αυτής Μεγαλειότητα μάς αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά που έχει εμπνεύσει βαθιά πολλούς από εμάς».

Συνεχίζει με αναφορά στον θάνατο της βασίλισσας που θα κάνει την περίοδο των γιορτών διαφορετική: «Ενώ τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά φέτος, μπορούμε ακόμη να θυμόμαστε τις αναμνήσεις και τις παραδόσεις που μοιραστήκαμε. Αφιερώστε χρόνο για να ρίξετε ρυθμούς και να γιορτάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας όλα τα υπέροχα πράγματα που κάνουν τα Χριστούγεννα τόσο ξεχωριστά».

Η γιορτή που διοργάνωσε η Kate περιλάμβανε σειρά από αφιερώματα στη βασίλισσα, από στολίδια της αρκούδας Πάντινγκτον στα χριστουγεννιάτικα δέντρα έως και τον πρίγκιπα William που διάβασε ένα απόσπασμα από τη χριστουγεννιάτικη ομιλία της γιαγιάς του από το 2012.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή θα μεταδοθεί στις 24 Δεκεμβρίου στη διάρκεια της εκπομπής Together at Christmas, όπου αφηγήτρια είναι η Catherine Zeta-Jones, στο ITV1.