Η Κατερίνα Γκαγκάκη βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωινό ΣουΣου» και μίλησε για την εποχή που η Ελεονώρα Μελέτη ήταν η παρουσιάστρια του Πρωινού Καφέ στον ΑΝΤ1.

«Μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα και με το χέρι όπου θες, ότι ασκήθηκε το απόλυτο bullying στην Ελεονώρα Μελέτη στον Πρωινό Καφέ. Αυτά τα οποία γίνονταν τότε, το έχω πει πολλές φορές, δεν θα τολμούσα να τα κάνω τώρα. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως γίνεται να πήρες τη ζωή ενός ανθρώπου και να είχαμε την απαίτηση να τη βάλουμε σε ένα τέτοιο καλούπι. Τώρα μου φαίνεται αδιανόητο. Μιλάμε τώρα για 15, 17 χρόνια πίσω», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Νομίζω ότι η Ελεονώρα αναφερόταν στους δημοσιογράφους. Ήταν μια εποχή που το ότι έφυγε η Ελένη Μενεγάκη από τον Πρωινό Καφέ ήταν μεγαλειώδες. Ήταν είδηση που δεν υπάρχει παρόμοια και ξαφνικά όλος ο κόσμος άρχισε να ασχολείται με έναν άλλον άνθρωπο, ο οποίος έπρεπε να γίνει “Ελένη Μενεγάκη”.

Ήταν η πρώτη μου εβδομάδα στη δουλειά. Εγώ ανέλαβα την Ελεονώρα και μου είπαν “σε μια βδομάδα να την ξέρει όλη η Ελλάδα”. Ήταν ένα νέο κορίτσι, πάρα πολύ έξυπνο, πάρα πολύ ικανό που ξαφνικά της δόθηκε μια ευκαιρία που τότε εμφανιζόταν ως η ευκαιρία της ζωής της. Δεν υπήρχε τότε η έννοια του bullying. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές από τότε. Ένα από τα πράγματα που την ενοχλούσαν περισσότερο ήταν ο τρόπος που ο Τύπος το αντιμετώπιζε. Τότε ήταν βαρύ το να σε κρίνουν. Γνωρίζω ποια άτομα έκαναν bullying στην Ελεονώρα Μελέτη», πρόσθεσε η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Λίγο μετά η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να απαντήσει αλλά και να ευχαριστήσει την Κατερίνα Γκαγκάκη για τα λόγια αλήθειας που είπε, κάνοντας μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την Κατερίνα Γκαγκάκη για την ειλικρινή τοποθέτηση και την εύστοχη ανάλυσή της. Για εμένα αυτό ονομάζεται «δικαίωση», «ανακούφιση», «θεραπεία». Η Κατερίνα αναφέρεται στην περίοδο του «Πρωινού Καφέ» όχι στην εκπομπή ή στο κανάλι, και ναι ο «τύπος» είναι κακοποιητής. Δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, συνεργάτες αυτών. Θα κρατήσω αυτή την εξομολόγηση και θα το κλείσω εδώ.

Ας πάρουμε την ουσία και ας εστιάσουμε σε αυτό. Εκεί έξω το ίδιο βιώνουν χιλιάδες άλλοι χωρίς να έχουν μια Κατερίνα να μιλάει για αυτούς και να τους υπερασπίζεται, αλλά και χωρίς να έχουν τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που είχα εγώ να μπορέσω να το σταματήσω.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να νιώσω καλύτερα και πολλή θεραπεία. Συχνά αισθάνομαι πως ακόμα δεν νιώθω τελείως καλά. Κι αν αυτό ισχύει για μένα ισχύει και για τους άλλους. Ωστόσο, χάρη σε αυτή την τραυματική εμπειρία είδα τι θέλω να είμαι και πως δεν θέλω να γίνω. Και αν αυτό ισχύει για μένα, ισχύει και για τους άλλους. Έκλαψα πολύ ακούγοντάς την και την ευχαριστώ», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.