Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, το Σαββατοκύριακο, Κατερίνα Παναγοπούλου μίλησε για όλα στο περιοδικό OK!. Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι όσο και να φάει δεν παίρνει κιλά, ενώ εξήγησε γιατί η ερωτήσεις για την προσωπική της ζωή τις προκαλούν αμηχανία.

Ένας αριστερόχειρας, διάβασα, έχει περισσότερες πιθανότητες να μεθύσει ευκολότερα από κάποιον δεξιόχειρα, καθώς το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου που χρησιμοποιεί ο αριστερόχειρας για κάποιον λόγο δεν αντέχει το αλκοόλ.

Σωστά, ζαλίζομαι πολύ εύκολα όταν πίνω αλκοόλ, με δυο ποτηράκια αρχίζω και τραγουδάω. Αλλά δεν πίνω, δεν καπνίζω, πρόσφατα άρχισα και γυμναστήριο. Μικρή έκανα ενόργανη, ρυθμική και τένις αλλά για άπειρα χρόνια τα είχα εγκαταλείψει και δεν έκανα τίποτα. Παρασύρθηκα πέρσι από έναν δικό μου άνθρωπο που έκανε κι εκείνος γυμναστική και ξεκίνησα στην αρχή pilates, αλλά το εγκατέλειψα γιατί είναι πολύ ήπιο για τα γούστα μου και κάνω με μεγάλη θέρμη TRX και cross training.

Τρως όμως και πάρα πολύ, μαθαίνω.

Τρώω και δεν παχαίνω. Πολύ. Και τσατίζω τους φίλους μου. Τρώω junk food, μπέργκερ, χοτ ντογκ, κλαμπ σάντουιτς, τσακίζω ό,τι έχει σοκολάτα. Η πλάκα που μου κάνουν στο κανάλι, επειδή έχω γλυκά πάνω στο γραφείο, είναι να με ρωτάνε «ξεκίνησες διατροφή;». Ευτυχώς έχω πολύ καλό μεταβολισμό.

«Με ελκύουν οι άντρες με πολύ έντονη προσωπικότητα» έχεις πει.

Ναι, μου αρέσει ο άνθρωπός μου να πατάει γερά στα πόδια του ώστε να μπορώ να αφεθώ. Επειδή ώρες ώρες βγάζω ανασφάλειες, θέλω να με κάνει να νιώσω σιγουριά και ασφάλεια, αυτοί είναι οι δύο παράγοντες που με κάνουν να αφεθώ. Και βέβαια η άνευ όρων αγάπη, δεν κρατάω αστερίσκους στις σχέσεις μου. Αφήνομαι ολοκληρωτικά και θέλω όλο αυτό να είναι αμφίδρομο. Δεν είμαι εύκολα προσεγγίσιμη. Ανέκαθεν όμως συνέβαινε αυτό.

Ποια ερώτηση σου προκαλεί αμηχανία να απαντήσεις;

Για την προσωπική μου ζωή. Δεν μου αρέσει να περιγράφεται η ζωή μου σε τίτλους και να μετριέται μετά σε «κλικ». Νιώθω άβολα. Ταυτόχρονα πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο τι κάνει ο παρουσιαστής ενός δελτίου όταν σβήνουν τα φώτα.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ερωτική ευτυχία όταν διαφημίζεται» έχεις πει.

Έτσι πιστεύω. Έχω την αίσθηση ότι όσο περισσότερα φίλτρα χαράς βάζεις στη δημόσια εικόνα, τόσα τα ψεγάδια που προσπαθείς να κρύψεις. Το βλέπω στον εαυτό μου. Τις περιόδους που είμαι πολύ χαρούμενη δεν θέλω να μιλάω καθόλου για την προσωπική μου ζωή. Θέλω να την προφυλάξω, δεν έχω λόγο να τη διαφημίσω. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με το πώς νιώθει ο καθένας, είναι υποκειμενικό. Επίσης δεν είμαι τραγουδίστρια, ας πούμε, ή ηθοποιός. Ο τηλεθεατής έχει κατατάξει τον παρουσιαστή ενός δελτίου, που αναγκαστικά μεταφέρει δυσάρεστα γεγονότα, σε μια άλλη κατηγορία. Και όταν του διαφημίζεις τη χαρά σου, ίσως είναι και λίγο ενοχλητικό κατά τη γνώμη μου. Δεν θέλω να αναπαράγω αυτό το καταπιεστικό πρότυπο της τελειότητας και της ιλουστρασιόν ευτυχίας. Επίσης, αν διαφημίζεις τη χαρά σου, μετά θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι δεν θα υπάρξει ιδιωτικότητα ούτε στη θλίψη. Η επίκληση της ιδιωτικότητας συνοδεύεται από την υπενθύμιση παρελθοντικής αυτοπροβολής. Δεν μπορεί να γίνεται à la carte. Όταν ανοίγεις την πόρτα της ζωής σου, μετά δυστυχώς δεν έχει τέλος, δεν μπορείς να την κλείσεις….