Με μισή ώρα καθυστέρηση μεταφέρθηκε η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη. Η κοσμοσυρροή επέβαλε την αλλαγή στον προγραμματισμό. Η εξόδιος ακολουθία έχει προγραμματιστεί για τις 12:00.

Λίγο πριν τις 12 άρχισαν να καταφθάνουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η αδελφή του τέως βασιλιά, η βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας με τον επίτιμο βασιλιά της Ισπανίας και σύζυγό της Χουάν Κάρλος.

Λίγο μετά τις 12 έφθασε στη Μητρόπολη και η αδερφή του βασιλιά Κάρολου της Αγγλίας, πριγκίπισσα Άννα, η οποία έφτασε στη χώρα μας το πρωί με ιδιωτικό τζετ.

Στη Μητρόπολη έφτασαν επίσης βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας, τους οποίους υποδέχτηκε ο Παύλος, καθώς πρόκειται για εν ενεργεία μονάρχες.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο οποίος ωστόσο έφτασε μόνος του.

Η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας με τον σύζυγο της βασιλιά Felipe.

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και παρόντες θα είναι και μέλη της Ιεράς συνόδου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα στέκεται στην Ωραία Πύλη, ενώ δεξιά και αριστερά θα βρίσκονται έξι συν έξι Συνοδικοί Μητροπολίτες. Δεξιά και αριστερά πριν από το Δεσποτικό Θρόνο θα στέκεται η Χορωδία του Ναού.

Στις 13:00 η πομπή θα αναχωρήσει για το Τατόι, όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή. Η πομπή θα ακολουθήσει τη διαδρομή από την οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, στη Μιχαλακοπούλου, στην Κατεχάκη, στην Περιφερειακή Υμηττού, στην Αττική Οδό, στην Αθηνών-Λαμίας και από εκεί στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το Τατόι.