Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε μετά την απόφαση της Kim Kardashian να βάλει προς πώληση μια «βρώμικη» τσάντα Hermès Birkin στο site μεταπώλησης της οικογένειάς της, το οποίο ονομάζεται Kardashian Kloset.

Η Kim Kardashian, η οποία έχει μια τεράστια συλλογή από μοναδικές τσάντες Hermès, ζητά 70.000 δολάρια για τη σπάνια, γκρι, ματ τσάντα από δέρμα αλιγάτορα, για την οποία μάλιστα αναφέρει ότι είναι σε «καλή κατάσταση».

Ωστόσο, στην αναλυτική περιγραφή της τσάντας γράφει ότι υπάρχει «μερικός αποχρωματισμός στις λαβές και στις γωνίες του κάτω μέρους και μικρές γρατσουνιές στο μέταλλο».

Η περιγραφή διευκρινίζει επίσης ότι η τσάντα δεν συνοδεύεται από πιστοποιητικό CITES – ένα έγγραφο που απαιτείται όταν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με μια τσάντα ή αξεσουάρ που είναι κατασκευασμένη από εξωτικό δέρμα, το οποίο περιλαμβάνει αλιγάτορα.

Οι θαυμαστές της Kim Kardashian αντέδρασαν με την δισεκατομμυριούχο που προσπαθεί να μεταπωλήσει μια μεταχειρισμένη τσάντα, με ένα άτομο στο Reddit να γράφει: «Σοβαρά πόσο απελπισμένη είναι για τα χρήματα;»

Ωστόσο, η τιμή των 70.000 δολαρίων μπορεί να μην είναι και τόσο υπερβολική, καθώς παρόμοιες τσάντες αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, πωλούνται για 120.000 δολάρια.

Η επιχειρηματίας, που έχει δείξει την τεράστια συλλογή με τσάντες που διαθέτει, έχει καταχωρήσει αρκετές από αυτές στο site μεταπώλησης.