Η Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα, κατάφερε να ξεπεράσει το ποσοστό του 40% στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, να εξασφαλίσει 158 έδρες στη Βουλή και κατ’ επέκταση, να φτάσει στην πολυπόθητη αυτοδυναμία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα των εκλογών 2023, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη νίκη του στις εκλογές.

«Η ΝΔ απέδειξε, και όντας στην κυβέρνηση, ότι μπορεί να έχει το καλύτερο οργανωμένο κόμμα που απέδειξε τις δυνατότητές του. Το μπλε είναι το χρώμα της σημαίας, του ουρανού, της θάλασσάς μας. Το χρώμα της ελπίδας, της σωφροσύνης, το χρώμα που ενώνει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Από αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά για να πάμε την Ελλάδα ακόμα πιο μπροστά», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πανηγυρική του ομιλία, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ευχαριστήσει την οικογένειά του.

Η στήριξη της οικογένειάς του και τα δάκρυα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

H Μαρέβα Γκραμπόφσκι, οι δύο κόρες του Σοφία και Δάφνη Μητσοτάκη, αλλά και ο γιος του, Κωνσταντίνος ήταν μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλη τη διάρκεια της υποδοχής των αποτελεσμάτων. Μάλιστα, σε φωτογραφικό στιγμιότυπο που θα δείτε παρακάτω, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκινήθηκε τόσο που δάκρυσε.

«Και ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στη Μαρέβα, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη. Με κράτησαν με τον τρόπο τους πάντα προσγειωμένο. Σήμερα θα χαρούμε για λίγο τη νίκη μας, αλλά από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε την προσπάθεια να φτιάξουμε μια Ελλάδα με περισσότερη ευημερία. Ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή, ξημερώνει για όλους αύριο μία καλύτερη ημέρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη μεγαλειώδη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστική στιγμή που κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ ήταν, όταν μία γυναίκα συνεχάρη την υπερήφανη Μαρέβα Γκραμπόφσκι έξω από το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας. Τότε η ίδια απάντησε, έχοντας ένα πελώριο χαμόγελο: «Τόση δουλειά έχει κάνει, του άξιζε».