Σαρωτική ήταν η νίκη που κατήγαγε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου 2023, καθώς επικράτησε κατά κράτος της αντίστοιχης του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 20 ποσοστιαίων μονάδων. Μια εκλογική νίκη που της δίνει ισχυρή εντολή για να προχωρήσει σε νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου, οι οποίες και θα της εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία, δίνοντας τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο για μια ακόμη τετραετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό» στην πρώτη δήλωσή του και τα ξημερώματα έκανε την πρώτη του ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

«Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα τον διχασμό. Είμαι υπερήφανος, είμαι και συγκινημένος, καθώς αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους μου ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρτώντας τρία στιγμιότυπα από τη χθεσινή βραδιά έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς.

Η πρώτη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)