Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ρωτήθηκε μεταξύ άλλων από τον Γιώργο Λιάγκα για τη δήλωση που έκανε για τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι θα έβγαινε μαζί του για μια μπύρα.

«Με ρώτησαν με ποιον πολιτικό αρχηγό θα προτιμούσα να πάω για μπύρα και είπα τον Κουτσούμπα, δεν είπα ότι ήταν ο μόνος που θα πήγαινα. Αν και μου έκανε σφοδρά παράπονα ο Κουτσούμπας. Μου είπε “τι μπύρα, μόνο ρακές πίνουμε εμείς, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή την περιοδεία του στην Κρήτη και τις ρακές που τον κερνούσαν συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε στη συνέχεια ότι δεν πίνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

«Απλά δεν πίνω. Προσποιούμε ότι πίνω. Να έπινα πέντε ρακές και μετά να έπρεπε να βγάλω ομιλία; Θα ήταν συνταγή καταστροφής. Κάποτε που ήμουν μικρός είχα πάει σε μια περιοδεία με τον πατέρα μου στην Κρήτη και είχα πει ότι θα τον ακολουθήσω και θα πίνω ό,τι πίνει. Στις 12 είχα φύγει και ήμουν κάπου αλλού. Οπότε κατέληξα ότι μάλλον εγώ δεν έχω τις ίδιες αντοχές. Πάντα θα πεις ναι σε ένα κέρασμα, αλλά δε μπορείς να δουλεύεις και να πίνεις. Αυτά τα δύο δε γίνονται μαζί. Στο τέλος της ημέρας θα πιω ένα κρασάκι και μια μπυρίτσα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.