Θετική σε αλκοτέστ βρέθηκε η νικήτρια του GNTM Κυβέλη Χατζηευστρατίου, η οποία τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου  παραβίασε παλλόμενο φανάρι στην Κυψέλη, σε δρόμο που δεν είχε προτεραιότητα, παρέσυρε και σκότωσε έναν 60χρονο, ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, ο οποίος πήγαινε παραγγελία σε πελάτη.

Το ποσοστό του αλκοόλ που ανιχνεύθηκε ήταν διπλάσιο από το όριο, με αποτέλεσμα η 20χρονη να απειλείται πλέον με μεγάλες ποινικές κυρώσεις.

Συμφωνά με την εκπομπή «Super Κατερίνα» , ότι η συγκέντρωση αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) στο αίμα της 20χρονης το μοιραίο ξημέρωμα ήταν 1,50 γραμμάρια ανά λίτρο, όταν το όριο είναι το 0,50 gr/l.

Να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα του δεύτερου τεστ, που διενεργήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), ενώ το πρώτο ήταν 1,09 gr/l. Ωστόσο νομικά λαμβάνεται υπ΄ όψιν το δεύτερο δείγμα.

Το υψηλό ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης στο αίμα του μοντέλου, σε συνδυασμό με την υπαιτιότητα της 20χρονης, καθώς ο οδηγός της μοτοσικλέτας είχε προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σημείο, στη διασταύρωση των οδών Πιπίνου και Αριστοτέλους, είναι πιθανό να την θέσουν αντιμέτωπη ακόμη και με κακουργηματική κατηγορία που επισύρει κάθειρξη δέκα ετών.

Ειδικότερα, με την τροποποίηση του νόμου για την επικίνδυνη οδήγηση το 2019, όποιος οδηγεί όχημα μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου.

Ακόμη αφαιρείται η άδεια οδήγησης για τουλάχιστον δύο χρόνια ενώ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

Η Κυβέλη Χατζηευστρατίου βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.