Η Λένα Διβανή την Κυριακή 14/1 παραχώρησε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στις 10». Η γνωστή συγγραφέας μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον θεσμό του γάμου, ενώ εξέφρασε και την γνώμη της, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχει ξεφτίσει.

«Για εμένα είναι φυλακή και νομίζω ότι για όλους πια. Ο θεσμός ξεφτίζει και το 60% παίρνει διαζύγιο σύμφωνα με τα αρχεία του δικηγορικού συλλόγου. Δεν γίνονται πια γάμοι, γίνονται γαμοβαπτίσεις. Τώρα το παιδί έγινε το θέμα, ο γάμος είναι πολύ παλιακός. Όπως και η παραδοσιακή οικογένεια είναι πολύ παλιακή. Τώρα η οικογένεια μπορεί να είναι οι φίλοι σου, μπορεί δύο άντρες, δύο γυναίκες, μία γυναίκα και το παιδί της. Κάποτε ήταν μπαμπάς, μαμά, παιδί. Τελείωσε αυτό», είπε η Λένα Διβάνη.

Για τoν γάμο ομόφυλων ζευγαριών η Λένα Διαβάνη ανέφερε: «Νομίζω ότι είναι επί ματαίω αυτή η κουβέντα. Η ζωή έχει πάει προς τα εκεί. Τώρα τι συζητάμε εμείς οι διάφοροι τύποι; Λένε ότι ανησυχούν γιατί το παιδί των ομόφυλων ζευγαριών θα δεχθεί bullying στο σχολείο. Αυτοί που τα γράφουν, αυτοί θα τα κάνουν. Κάντε μας τη χάρη, προχωρά ο κόσμος».