Τίτλους τέλους στον γάμο τους φαίνεται να θέλουν να ρίξουν ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσας Letizia  της Ισπανίας σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι φήμες για χωρισμό φούντωσαν όταν ο Ισπανός συγγραφέας Jaime Peñafiel έκανε εικασίες για την υποτιθέμενη σχέση της Letizia με τον Jaime del Burgo στο βιβλίο του «Letizia and I» πριν από έναν χρόνο.

Ο Del Burgo, ο πρώην σύζυγος της μικρότερης αδερφής της Letizia, Telma Ortiz Rocasolano, ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τη Letizia πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, όταν η Letizia και ο Felipe ήταν ήδη ζευγάρι.

Ο έρωτας αυτός λέγεται ότι έληξε το 2010. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μητέρα της Leonor και της Sofía δεν ήταν ερωτευμένη με τον σύζυγό της, απλά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, αλλά αργότερα το μετάνιωσε, συνειδητοποιώντας ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν ήταν για εκείνη.

Η Συμφωνία Ζαρζουέλα

Αλλά και πριν από αυτές τις αποκαλύψεις, ο γάμος του βασιλιά και της βασίλισσας Letizia λέγεται ότι ήταν ήδη σε κρίση.

«Τώρα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να προσποιηθούν ότι έχουν καλή σχέση», εξηγεί η Ισπανίδα βασιλική ειδικός Pilar Eyre, σύμφωνα με το El.

Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ο Felipe επέλεξε να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τη Letizia λόγω μιας μη βιώσιμης κατάστασης.

Σύμφωνα με ειδικούς του Βασιλικού Οίκου, οι καβγάδες είναι συχνοί, όπως αποδεικνύεται από μια έντονη συνομιλία την περασμένη Παρασκευή που άφησε τον μονάρχη αναστατωμένο. Αν και συμμετέχουν σε θεσμικές εκδηλώσεις και κάνουν ακόμη κοινές εμφανίσεις, η αμηχανία μεταξύ τους είναι εμφανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2013  και μετά από μια σοβαρή κρίση που πέρασαν, ο βασιλιάς Felipe είχε υποχρεώσει τη Letizia να υπογράψει μια συμφωνία διαζυγίου.

Tα ισπανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η βασίλισσα υποχρεώθηκε να υπογράψει τη συμφωνία παρά τη θέλησή της.

Η Συμφωνία Ζαρζουέλα, όπως αποκαλείται, έχει σκοπό να εξασφαλίσει ότι σε περίπτωση διαζυγίου, οι κόρες τους θα παραμείνουν με τον πατέρα τους στο βασιλικό παλάτι μέχρι να ενηλικιωθούν. Εκείνη την περίοδο, το ζευγάρι λέγεται ότι αποφάσισε να αναβάλει το διαζύγιο μέχρι την ενηλικίωσή των παιδιών τους το 2025, όταν η μικρή κόρη τους Σοφία θα γίνει 18 ετών.