Δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες στην καριέρα της η Lizzo, ύστερα από τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αναφορικά με σεξουαλική επίθεση και εξευτελισμό.

Τρεις πρώην χορεύτριές της, κατηγορούν την ράπερ ότι τις ανάγκαζε να χαϊδεύουν στρίπερ και να υποβάλλονται σε διάφορα εξευτελιστικά σεξουαλικά βασανιστήρια, όπως να τρώνε μπανάνες από κόλπους ιερόδουλων. Ακολούθησαν κι άλλες μαρτυρίες από διάφορους παλιούς συνεργάτες της, που έκαναν λόγο για κακό εργασιακό κλίμα.

Μετά από όλα αυτά, η καριέρα της ράπερ δεν φαίνεται να έχει μέλλον, μέχρι τουλάχιστον να κριθεί αθώα, αν όλα αυτά που ισχυρίστηκε στην ανάρτησή της ισχύουν.
lizzo

Η διοργάνωση του Super Bowl LVII απέκλεισε σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, την συμμετοχή της στο Halftime Show.

«Οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Lizzo στις εορταστικές εκδηλώσεις του Halftime, ή για την ερμηνεία του Εθνικού Ύμνου, έχουν “πεθάνει” τώρα που περιβάλλεται από αυτό το σκάνδαλο» αποκάλυψε άνθρωπος του NFL.

Σύμφωνα με την πηγή της Daily Mail, η Lizzo ήταν η επικρατέστερη καλλιτέχνιδα για να συμμετέχει στο επόμενο σόου, ένα από τα μεγαλύτερα events παγκοσμίως, αλλά το όνομά της βρίσκεται πλέον εκτός λίστας.

Οι κατηγορίες

Δημοσιεύματα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Μελίσα Βίβιαν Τζέφερσον, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Lizzo κατηγορείται, σύμφωνα με τις αγωγές που έχουν κατατεθεί, ότι «προσκαλούσε τα μέλη του καστ να αγγίζουν εναλλάξ τους γυμνούς performers, μέσα σε ένα στριπ κλαμπ. Φέρεται πως οι χορεύτριες εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές που εκτοξεύονταν από τους κόλπους των εργαζομένων στο στριπ κλαμπ και να τρώνε μπανάνες που προεξέχουν επίσης από τους κόλπους άλλων γυναικών».

Η απάντησή της

Μετά τον σάλο στα social media και τον παγκόσμιο Τύπο, η Lizzo απάντησε μέσω Instagram, ρίχνοντας τις ευθύνες στις ενάγουσες.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και συντριπτικά απογοητευτικές. Η εργασιακή μου ηθική, το ήθος και ο σεβασμός μου έχουν αμφισβητηθεί. Ο χαρακτήρας μου έχει επικριθεί. Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά αυτοί είναι τόσο απίστευτοι όσο ακούγονται και πολύ σοκαριστικοί για να μην απαντηθούν. Αυτές οι θηριώδεις ιστορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους που έχουν ήδη παραδεχτεί δημοσίως ότι τους είπαν πως η συμπεριφορά τους στην περιοδεία ήταν ανάρμοστη και αντιεπαγγελματική».

«Ως καλλιτέχνης ήμουν πάντα πολύ παθιασμένη με αυτό που κάνω. Παίρνω τη μουσική μου και τις εμφανίσεις μου στα σοβαρά γιατί στο τέλος της ημέρας θέλω μόνο να βγάζω την καλύτερη τέχνη που αντιπροσωπεύει εμένα και τους θαυμαστές μου. Με το πάθος έρχεται σκληρή δουλειά και υψηλά πρότυπα. Μερικές φορές πρέπει να παίρνω δύσκολες αποφάσεις, αλλά ποτέ δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω κάποιον να νιώσει άβολα ή ότι δεν εκτιμάται ως σημαντικό μέλος της ομάδας. Δεν είμαι εδώ για να το παίξω θύμα, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι η κακιά που οι άνθρωποι και τα media παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες. Είμαι πολύ ανοιχτή με τη σεξουαλικότητά μου και εκφράζομαι, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ή να επιτρέψω στους ανθρώπους να έχουν αυτό το δικαίωμα να με περιγράφουν ως κάτι που δεν είμαι. Δεν υπάρχει τίποτα που να παίρνω τόσο σοβαρά όσο τον σεβασμό που αξίζουμε σαν γυναίκες στον κόσμο. Ξέρω πώς είναι να εξευτελίζεται κανείς σε καθημερινή βάση και ποτέ δεν θα σχολίαζα ή να κρίνω κάποια υπάλληλο εξαιτίας του βάρους της. Είμαι πληγωμένη, αλλά δεν θα αφήσω την καλή δουλειά που έχω κάνει στον κόσμο να επισκιαστεί από αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όποιον έχει επικοινωνήσει μαζί μου για να με στηρίξει ή να με ανεβάσει, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», συνέχισε στην ανάρτησή της.