Ο Λούκας Γιώρκας την Τρίτη 28/5 βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον». Μεταξύ άλλων, ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τον γάμο του με την Βασιλική Σαλαμπάση, αλλά αποκάλυψε τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο της ζήτησε να γίνει γυναίκα του.

«Καλέσαμε το χωριό όλο, ήταν ανοιχτός γάμος. Αν παντρευόμουν πριν μερικά χρόνια ήταν πολύ πιθανό να με άγχωνε ένας ανοιχτός γάμος, πια όχι. Ήταν μία στιγμή χαράς που τη βιώσαμε έτσι, ανεπιτήδευτα, χωρίς σκηνοθεσίες και φρου- φρου και βεγγαλικά. Ήταν ένα ελληνικό παραδοσιακό γλέντι που λέμε. Περάσαμε πολύ ωραία, ήταν μία στιγμή που είχαμε όλους τους φίλους μας μαζί μας. Έχω πολλούς φίλους, ήταν από τις λίγες φορές που τους μάζεψα όλους και περάσαμε πολύ ωραία.

Έχω πολλές στιγμές που κρατάω από τη μέρα εκείνη και από την ώρα του μυστηρίου και από την ώρα του γλεντιού. Στο μυστήριο ας πούμε, τον γάμο ήρθε και τον τέλεσε ο πνευματικός μου που ήταν στην Πάτρα. Ήρθε από την Πάτρα για τον γάμο. Όταν τον είδα να βγαίνει από την Ωραία Πύλη για να ξεκινήσει το μυστήριο και εγώ και η σύζυγός μου ταρακουνηθήκαμε, συγκινηθήκαμε πολύ», είπε αρχικά ο Λούκας Γιώρκας.

Όσον αφορά την πρόταση γάμου που έκανε στη σύζυγό του, Βασιλική Σαλαμπάση, ο Λούκας Γιώρκας ανέφερε: «Ήταν μετά την Ανάσταση, έξω από την εκκλησία. Η πρόταση γάμου έγινε στην έδρα της, στο χωριό της. Κέρδισα στην έδρα της. Ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμουν το Διδυμότειχο και είπα να πάμε όπως πρέπει, να ζητήσω το χέρι της νύφης. Διδυμότειχο με Κύπρο είναι τα δύο άκρα. Γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη μέσα από μία κοινή γνωστή, έδεσε το γλυκό από την πρώτη στιγμή».