Ο φωτογράφος An Le που ήταν υπεύθυνος για το photoshop στη φωτογράφιση της Lupita Nyong’o ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και έκανε λόγο για «μνημειώδες λάθος».

Συγκεκριμένα η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία φιλοξενήθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου, σε ανάρτησή της στους λογαριασμούς της σε Twitter και Instagram εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση των υπευθύνων του περιοδικού να ρετουσάρουν τα μαλλιά της, αφαιρώντας την αλογοουρά και ισιώνοντάς τα.

«Όπως κατέστησα σαφές πολλές φορές στο παρελθόν με κάθε ίνα της ύπαρξης μου, αποδέχομαι την κληρονομιά μου και παρά το γεγονός ότι μεγάλωσα νομίζοντας πως το ανοιχτό δέρμα και τα ίσια, μεταξένια μαλλιά ήταν τα πρότυπα ομορφιάς, σήμερα ξέρω ότι το σκούρο δέρμα και τα σγουρά μαλλιά είναι όμορφα επίσης. Η παρουσία μου στο εξώφυλλο ενός περιοδικού με ικανοποιεί καθώς αποτελεί μια ευκαιρία να δείξω σε άλλους ανθρώπους με το ίδιο δέρμα και τα ίδια μαλλιά, και ειδικά στα παιδιά μας, ότι είναι όμορφα έτσι ακριβώς όπως είναι. Είμαι απογοητευμένη που το @graziauk μου έκανε πρόταση να είμαι στο εξώφυλλο και μετά έκοψε και ίσιωσε τα μαλλιά μου για να ταιριάζουν με τη δική τους θεώρηση για το πως δείχνουν τα όμορφα μαλλιά», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η 34χρονη ηθοποιός.

Το περιοδικό έσπευσε με τη σειρά του να ζητήσει συγγνώμη από την  ηθοποιό, τονίζοντας ότι δεν άλλαξε αυτό τη φωτογραφία και ρίχνοντας επί της ουσίας το φταίξιμο στον Le.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βιετναμέζος φωτογράφος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν αυτός υπεύθυνος για το photoshop αλλά ισχυρίστηκε ότι για την αλλαγή δεν ευθύνεται κάποια μορφή μίσους, αλλά η δική του άγνοια και αναισθησία για τη διαρκή ταπείνωση που υφίστανται οι μη λευκές γυναίκες στα ΜΜΕ». «Είχα χρόνο να αναλογιστώ το μερίδιο ευθύνης μου στο περιστατικό» παραδέχτηκε και πρόσθεσε: «Συνειδητοποιώ πόσο μνημειώδες λάθος ήταν και θα ήθελα να απολογηθώ στην κ. Nyong’o και όποιον άλλο προσέβαλα».