Η 22χρονη Madison Marsh έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη εν ενεργεία αξιωματικός της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που κερδίζει τον τίτλο της «Μις Αμερική 2024».

Η 2ος υπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας και πτυχιούχος ασκούμενη στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ άφησε πίσω 50 άλλες διαγωνιζόμενες και κέρδισε στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

Η Madison Marsh κέρδισε τον τίτλο της «Μις Κολοράντο» πέρυσι προτού κερδίσει την εθνική τιμή υπό το χειροκρότημα του στρατιωτικού κλάδου που υπηρετεί και των ηγετών από την πολιτεία που εκπροσωπούσε.

«Συγχαρητήρια στη δικιά μας #Αεροπόρο, 2ο Υπολοχαγό Madison Marsh, γνωστή και ως Μις Κολοράντο – που μόλις στέφθηκε @Mις Αμερική 2024», ανήρτησε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στο X.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 51 διαγωνιζόμενες, οι οποίες εκπροσώπησαν και τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και την Περιφέρεια της Κολούμπια. Τα καλλιστεία ακολούθησαν τρεις βραδιές προκαταρκτικών διαγωνισμών.

Η νέα «Μις Αμερική» αποφοίτησε από την Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας πέρυσι, λίγες μέρες αφότου κέρδισε στα τοπικά καλλιστεία. Σπουδάζει επίσης στο Harvard Kennedy School με την ελπίδα να λάβει μεταπτυχιακό στη δημόσια πολιτική.

Η Madison Marsh απάντησε στις ερωτήσεις των κριτών, τονίζοντας τα στρατιωτικά της διαπιστευτήρια, ως ενσάρκωση της δέσμευσής της να μαθαίνει και να ηγείται «με πάθος».

Ο τραγικός θάνατος της μητέρας της, την παρακίνησε να ιδρύσει το Whitney Marsh Foundation για να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miss Colorado (@missamericaco)