Η Madonna για πρώτη φορά, η τραγουδίστρια κοσμεί το εξώφυλλο τριών διαφορετικών εκδόσεων του περιοδικού Vanity Fair στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία αυτό το μήνα, στο ξεκίνημα του νέου project «Icon Issue», το οποίο τιμά τις θρυλικές προσωπικότητες που «συμβάλλουν στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού».

Οι φωτογραφίες που επιμελήθηκαν οι φωτογράφοι Luigi & Iango εκφράζουν τις «αξίες που υπερασπίστηκε η Madonna καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής πορείας της και της εικονογραφίας της».

Στην πρώτη προκλητική εικόνα του εξωφύλλου η Madonna παριστάνει την Παναγία τη Θρηνωδούσα, με μία καρδιά καρφωμένη με ξίφη στην εξωτερική πλευρά του στήθους της, ενώ σε μία άλλη φωτογραφία υποδύεται τον Ιησού σε έναν Μυστικό Δείπνο μόνο για γυναίκες.

Στη φωτογράφιση η Madonna ντύθηκε για τη φωτογράφηση με δημιουργίες του John Galliano για τους οίκους Maison Margiela, Gucci, Dolce & Gabbana, Jean Paul Gaultier και άλλους υπό τη φροντίδα του τακτικού συνεργάτη της, του Σουηδού στυλίστα B. Åkerlund.

 

Στην αποκλειστική συνέντευξή της στο Vanity Fair, η Madonna μιλάει για τον φεμινισμό, τη σεξουαλικότητα, τη θρησκεία και τη διαφορετικότητα, με έμφαση στη μάχη που έδωσε κατά της πατριαρχίας κατά τη διάρκεια της καριέρας της και στο τίμημα που έπρεπε να πληρώσει για την επιμονή της τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες που βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας.

Η ευρωπαϊκή διευθύντρια σύνταξης του Vanity Fair, Simone Marchetti, η οποία πραγματοποίησε τη συνέντευξη, πρόσθεσε: «Η Madonna δέχτηκε όχι μόνο να συμμετάσχει σε μια φωτογράφηση μόδας, αλλά σε ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που αποτελεί την αναπαράσταση των αξιών που ενσάρκωσε τα τελευταία 40 χρόνια».

«Κάθε εικόνα είναι μία αντανάκλαση της εξαιρετικής συμβολής της Madonna στην κουλτούρα των τελευταίων δεκαετιών. Αυτές οι σελίδες αποτελούν τα ορόσημα μίας συζήτησης, μίας προόδου και μίας δέσμευσης που δεν σταματά εδώ. Μια δέσμευση που προσπαθούμε να αφηγηθούμε, να εξηγήσουμε και να απεικονίσουμε σε κάθε τεύχος του Vanity Fair», συνέχισε.

Το Vanity Fair ανέφερε ότι στη φωτογράφηση για το τεύχος, που διήρκεσε δύο ημέρες, συμμετείχαν περισσότεροι από 80 συντελεστές, σημειώνοντας ότι θα προκύψει επίσης μία μελλοντική έκθεση, μία ταινία μικρού μήκους και μία urban καλλιτεχνική παράσταση.