Μετά τον θάνατος της Μαίρης Χρονοπούλου την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών έχουν αναπτυχθεί συζητήσεις σε διάφορα «πηγαδάκια» αναφορικά με τις λεπτομέρειες της ζωής της.

Πολλοί αναρωτήθηκαν μάλιστα που βρίσκεται σήμερα το ρολόι-κειμήλιο του μεγάλου πρωταγωνιστή του ελληνικού σινεμά Νίκου Κούρκουλου.

Να θυμίσουμε ότι μετά τον θάνατο του Νίκου Κούρκουλου, η χήρα του Μαριάννα Λάτση περίμενε καρτερικά τα 80ά γενέθλια της Μαίρης Χρονοπούλου για να της κάνει  δώρο το ρολόι καθώς ήταν μια από τις τελευταίες επιθυμίες του ηθοποιού.

«Το ρολόι δεν το είχε εδώ και καιρό. Το είχε πουλήσει στον Ριχάρδο ελάχιστο καιρό αφότου το πήρε στα χέρια της» είπε στη Σάσα Σταμάτη ο στενός φίλος της εκλιπούσας Θωμάς Χούντας.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μου είχε πει η Μαίρη Χρονοπούλου ότι “το πούλησα στον Ριχάρδο”. Ήθελε να το δώσει για προσωπικούς λόγους. Δεν θα χρειαστεί να ψάξω στο σπίτι. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το λόγο για τον οποίο το πούλησε. Μπορώ, όμως, να πω πως ήταν στενοχωρημένη που είχε φύγει από τη ζωή ο Νίκος. Η Μαίρη πίστευε στους ανθρώπους. Όχι στα αντικείμενα».

Τέλος θέλησε να βάλει τέλος στην παραφιλολογία λέγοντας: «Δεν είχε να κάνει με τα χρήματα. Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα. Ήταν καθαρά μία συναισθηματική απόφαση. Δεν της έλειπαν τα αντικείμενα, της έλειπε ο ίδιος ο άνθρωπος, ο Κούρκουλος. Και εδώ διαφαίνεται το πόσο αντισυμβατικός άνθρωπος ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου, σχεδόν στα πάντα της», είπε.