Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας οδηγήθηκε την Παρασκευή η Μαίρη Χρονοπούλου. Ωστόσο, έχει γίνει αρκετή συζήτηση για το τι θα συμβεί τελικά με την τέφρα της.

Όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso και σε ρεπορτάζ του Γιάννη Αρμουτίδη, την παραλαβή της τέφρας, η οποία είναι τοποθετημένη σε λευκή τεφροδόχο, με ζωγραφισμένο ένα πανέμορφο λουλούδι, υπέγραψε από το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας ο συντονιστής της ομάδας φίλων της και πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος.

Αφού την παρέλαβε με απόλυτη διακριτικότητα και ασφάλεια, ανέλαβε τη φύλαξή της από κοινού με τον επίσης στενό φίλο της Χρονοπούλου, τον σκηνοθέτη Νίκο Σέκερη.

Στην Αθήνα βρίσκεται, λοιπόν, η αείμνηστη σταρ! Εκεί όπου, όπως είχε αποκαλύψει στην τελευταία της συνέντευξη, ήθελε να μετακομίσει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της, φεύγοντας από το σπίτι της -που λάτρεψε- στην Παιανία.

Τελικά, ό,τι δεν πρόλαβε να υλοποιήσει εν ζωή το «πέτυχε» τουλάχιστον μετά θάνατον!

Εκεί λοιπόν θα βρίσκεται για αρκετό καιρό ακόμη, τουλάχιστον έως το 40ήμερο μνημόσυνό της, ίσως και περισσότερο. Και γράφουμε ίσως και περισσότερο, γιατί απομένει να αποφασιστεί οριστικά αν τελικώς θα διασκορπιστεί η τέφρα της στο Σούνιο (όπως ήταν η αρχική της επιθυμία, την οποία συνέταξε εγγράφως το 2019) ή αν θα γίνει εναπόθεσή της σε λιτό μνημείο που θα ανεγερθεί στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της, στην Παιανία, και στο οποίο θα υπάρχει η επιγραφή που επιθυμούσε: «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά».

Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διαμοιραστεί η τέφρα της ώστε να εκπληρωθούν και οι δύο επιθυμίες της. Η Μαίρη Χρονοπούλου, όπως και να έχει, είναι πλέον ελεύθερη! Και το σημαντικότερο, τελικά η Μαίρη, όταν ήθελε κάτι, το κέρδιζε και, όπως απέδειξε, το κέρδιζε και μετά θάνατον, αφού κατάφερε να υλοποιήσει την επιθυμία που δήλωσε στην τελευταία της συνέντευξη: να μετακομίσει από το σπίτι της στην Παιανία στην Αθήνα!