Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” έδωσε η Μαρία Μπακοδήμου. Μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση όταν ήταν ανήλικη.

Έχεις δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας;

Στον χώρο εργασίας, όχι. Έχω δεχθεί όμως όταν ήμουν ανήλικη και ήταν πολύ δύσκολο. Να σκεφτείς ότι το είπα στη μαμά μου πριν από λίγα χρόνια. Όταν ένα παιδί παρενοχλείται, αισθάνεται ότι το έχει προκαλέσει, ότι κάτι έκανε και έδωσε στον άλλο το δικαίωμα να το κάνει. Οπότε δεν το λέει. Γι’ αυτό οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους. Η μαμά μου σοκαρίστηκε πάρα πολύ όταν της το είπα.

Ήμασταν στη θάλασσα, ήθελα χρόνια να της το πω και έψαχνα την αφορμή. Ταράχτηκε τόσο πολύ, που μου είπε “ζαλίστηκα, θέλω να βγω έξω”. Πάντα πιστεύω ότι τα παιδιά διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο παρενόχλησης, όσο και να τα προστατεύεις.

Μεγαλώνοντας απέκτησες διευθυντική θέση σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

Με είχε κάνει και θέμα το Euronews ως πολύ νέα γυναίκα διευθύντρια σε ανδρικό περιοδικό. Στο Status είχαν φιλοξενηθεί σπουδαίοι άνθρωποι από όλους τους τομείς. Ήταν μια ωραία εποχή και για τα περιοδικά και για μένα.