Η αξιόλογη ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη με σπουδαία καριέρα στο ενεργητικό της και μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο και την τηλεοραση, απέκτησε τη δική της εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ, Cosmos FM.

«Μου αρέσει πολύ το ραδιόφωνο και το ότι πάντα άκουγα πολύ μουσική γιατί είναι κάτι που με εμπνέει, βοηθάει στο να εντάσσεται ως σημαντικό στοιχείο στην εκπομπή μου, με επιλογές πολύ προσεγμένες. Το θέμα είναι βέβαια η Ελλάδα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει ως χώρα με μεγάλη πολιτισμική παράδοση, με ό,τι μπορεί να σημαίνει για έναν ομογενή που ζει δεκάδες χρόνια εδώ ή για έναν πρόσφατα ξενιτεμένο Έλληνα, γενικά με σημαίνει πατρίδα.

Έχω επαφή με τους ακροατές και είναι πολύ συγκινητική. Ο σταθμός λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια και εκπέμπει για κάποιες ώρες στα ελληνικά και τις άλλες στα αγγλικά. Βρήκα μια ζεστή αγκαλιά στον σταθμό και παράλληλα, ως πρέσβειρα πολιτισμού της Κρήτης, ενεργώ για τη διάδοση του κρητικού πολιτισμού και της παράδοσης μας. Έχουμε συζητήσεις με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο της Νέας Υόρκης και θεωρώ ότι θα είναι πολύ γόνιμες οι προοπτικές συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού» τόνισε στην Real η ηθοποιός.