Η Μαρίνα Καλογήρου που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συνεργασία της με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στην ταινία του με τίτλο «Αν» (2012), παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην κινηματογραφική τους συνύπαρξη και τις στιγμές που καθόρισαν τη ζωή της.

Παρότι έχουν περάσει 11 χρόνια από το «Αν», εξακολουθούν να σε αποκαλούν «Μούσα του Παπακαλιάτη». Το θεωρείς τιμητικό ή ότι παραβλέπουν το σύνολο της δουλειάς σου;

Ποτέ δεν το σκέφτηκα έτσι. Τις περισσότερες φορές δεν με πολυνοιάζει τι λένε οι άλλοι για μένα. Είναι σημαντικό να ξέρω εγώ τι κάνω για τον εαυτό μου, να είμαι εγώ συνεπής και ευχαριστημένη με εμένα.

Υπάρχουν στιγμές της ζωής σου που θεωρείς ότι σε καθόρισαν;

Αυτό μου είναι πολύ δύσκολο να το απαντήσω. Είναι πάρα πολλές οι σημαντικές στιγμές στη ζωή μου. Γενικά έχω μία δύσκολη, μία περιπετειώδη ζωή, με πολλές προκλήσεις, κορυφές και πτώσεις. Μαθαίνω, πιστεύω και προχωράω.

Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση; Πού νιώθεις περισσότερο ο εαυτός σου;

Σε όλα. Αρκεί να έχει βάθος η συνεύρεση και σε καλλιτεχνικό και σε ανθρώπινο επίπεδο. Με ενδιαφέρει η πρόθεση μιας δουλειάς και το ήθος των ανθρώπων γύρω μου.

Ποιες συνεργασίες θεωρείς σταθμό στην πορεία σου;

Πρώτος και σημαντικότερος για μένα ήταν και θα είναι ο Θόδωρος Τερζόπουλος και το Θέατρο Άττις. Είναι ο καλλιτεχνικός μου πατέρας. Στη συνέχεια αγαπηθήκαμε με πολλούς ανθρώπους στη δουλειά. Τη Ρέινα Εσκενάζυ, τον Γιώργο Κιμούλη, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, τον Γιάννη Σμαραγδή, τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, τον Πάνο Κούτρα και τώρα τελευταία τον Παύλο Παυλίδη.