Ο τελικός του MasterChef ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη με τους Χρήστο Γλωσσίδη και Τιμολέοντα Διαμαντή να είναι πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ.

Οι δυο φιναλίστ όπως είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο διδάχτηκαν μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές στον κόσμο, αυτή της εύπλαστης αντίστροφης σφαιροποίησης, στο διάσημο εστιατόριο «Disfrutar» από τον «μάστερ» του είδους Oriol Castro.

Ο Χρήστος και ο Τιμολέων έπαθαν σοκ όταν ως «δάσκαλός» τους στο MasterClass εμφανίστηκε ο Oriol Castro, ο «εγκέφαλος» πίσω από όλες τις μοντέρνες τεχνικές και ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο.

Το πιάτο που τους έδειξε για να αντιγράψουν ήταν απλά άπιαστο, με τον Τιμολέοντα να δηλώνει:
«Είναι τέρμα σουρεαλιστικό. Ο τύπος είναι παλαβός».

Όπως τους εξήγησε ο Oriol Castro, μια από τις «πιο δημοφιλείς τεχνικές στον κόσμο που επινοήθηκε το 2003 στο «El Bulli», ήταν η άμεση σφαιροποίηση. Το 2005 πραγματοποιήθηκε η αντίστροφη σφαιροποίηση».

Ο Castro τους έδειξε πώς να κάνουν την εύπλαστη αντίστροφη σφαιροποίηση. Από το 2005-2017 τη δοκίμασαν πολλές χιλιάδες μάγειρες αλλά κανείς δεν την κατάφερε.