Στο επεισόδιο της Πέμπτης του Masterchef μετά την ήττα με 2-1 των «γκρι», έφτασε η στιγμή για την μπριγάδα να ψηφίσει τον επόμενο υποψήφιο προς αποχώρηση. Ως αρχηγός πρώτος ψήφισε ο Ηλίας, δίνοντας την ψήφο του στον Γιάννη τον Κούρτογλου που δεν ακολούθησε τις οδηγίες του.

O Άνχελ δεν ήθελε να ψηφίσει τον Ηλία αφού ήταν η πρώτη του αρχηγία κι έτσι ψήφισε κι εκείνος τον Γιάννη. Τρίτος ψήφισε ο Κώστας «καρφώνοντας» κι εκείνος τον Κούρτογλου ενώ ο Γιάννης με τη σειρά του ψήφισε τον Ηλία.

Ωστόσο, όταν «κάρφωσε» τον συμπαίκτη του, ο Γιάννης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και κάτω από το όνομα του Ηλία, ο παίκτης είχε σχεδιάσει το σύμβολο της ειρήνης.

«Το σήμα της ειρήνης έχω κάνει, γιατί είναι η πρώτη αισθάνομαι που είναι ειρηνική η ψηφοφορία μέσα μου», είπε στο ο Γιάννης Κούρτογλου με δάκρυα στα μάτια.

Τότε, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε πως ο Γιάννης συγκέντρωσε 3 ψήφους, ο Ηλίας 1 άρα μαζί με τον Άνχελ και τον Χρήστο ο Γιάννης συμπληρώνει την τριάδα των υποψηφίων για αυτή την εβδομάδα.