Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου μιλώντας στην εκπομπή «Breakfast@Star» αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο τις δηλώσεις του Νίκου Βέρτη για το ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Βέρτης σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε: «Μου αρέσει η γυναίκα, να είναι γυναίκα. Μη το πάρετε αρνητικά, δε θέλω να ακουστεί σκληρό. Αλλά, το πρότυπο του κάθε άντρα νομίζω, είναι μια γυναίκα που έχει στοιχεία της μαμάς του. Όταν εγώ έχω μεγαλώσει με μια μητέρα που μου μαγειρεύει δυο φαγητά τη μέρα, σηκώνομαι και μου στρώνει το κρεβάτι, με μάλωνε γιατί μπορεί να πετούσα τα παπούτσια μου… Θέλουμε η γυναίκα που έχουμε δίπλα μας, να έχει μερικά από τα στοιχεία της μητέρας μας».

«Είμαι κάθετος σε αυτό. Η γυναίκα δεν έχει γεννηθεί για να υπηρετεί τον άντρα. Είναι ντροπή, αίσχος και ξεφτίλα να λένε τέτοια πράγματα άνθρωποι με απήχηση, να παρουσιάζουν τέτοια σεξιστικά σχόλια που θέλουν τη γυναίκα να είναι στο σπίτι και να κάνει δουλειές. Δεν θέλω να έχω σχέσεις με ανθρώπους που έχουν τέτοιες απόψεις» τόνισε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.