Ούτε οι σταρ αυτού του βεληνεκούς δεν ξεφεύγουν από το σεξισμό που διακρίνει τους περισσότερους χώρους εργασίας. Σε συζήτηση που διοργανώθηκε από το Hollywood Reporter, γνωστές κυρίες της σόουμπιζ αποκάλυψαν μερικά από αυτά που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον κόσμο του θεάματος.

Η Reese Witherspoon μίλησε για το πώς προσπάθησε να πολεμήσει τον σεξισμό, δημιουργώντας εταιρεία παραγωγής. «Ξεκίνησα την εταιρεία πριν από πέντε χρόνια γιατί διάβαζα το χειρότερο σενάριο που είχα πιάσει ποτέ στα χέρια μου, το οποίο είχε δύο ρόλους για γυναίκες. Τηλεφώνησα στους ατζέντες μου και τους είπα ότι είναι πολύ κακό σενάριο. Αυτοί μου απάντησαν ότι υπάρχουν επτά γυναίκες που το θέλουν και ότι είμαι η μοναδική που δεν θέλει το ρόλο. Και τότε είπα ότι αν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνω κάτι. Γιατί μπορεί να παραπονιέσαι για το πρόβλημα ή να είσαι μέρος της λύσης», είπε η γνωστή ηθοποιός, που μίλησε ακόμα και για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται ανάμεσα σε ηθοποιούς μητέρες και πατέρες.

«Μιλούσα με έναν άντρα, γνωστό ηθοποιό και τον ρώτησα πώς προετοιμάστηκε για ένα ρόλο. Μου είπε ότι πήγε για τρεις εβδομάδες και έμενε στο δάσος, χωρίς να μιλά σε κανέναν. Και αυτός ο άνθρωπος έχει πολλά παιδιά και είναι παντρεμένος. Και με ρώτησε σχεδόν βέβαιος αν έκανα το ίδιο και με το ρόλο μου στο Wild. Αν έκανα κάτι τέτοιο εγώ όλοι θα κατέρρεαν. Εγώ απλά μπήκα στο αεροπλάνο και είχα γύρισμα σε 24 ώρες. Μακάρι να είχα ώρα να προετοιμαστώ», είπε.

Η Nicole Kidman αναφέρθηκε στην προσπάθειά της να ισορροπήσει τη μητρότητα και την εργασία. «Είμαι γυναίκα με παιδιά. Είναι τόσα αυτά που θα ήθελα να κάνω, αλλά πως μπορώ να τα ισορροπήσω όλα; Αν ζούσα τη ζωή των ονείρων μου, είναι τόσοι πολλοί οι ρόλοι που θα ήθελα να παίξω και τόσα τα μέρη που θα ήθελα να επισκεφτώ. Τώρα είμαι σε ένα σημείο που σκέφτομαι τι θα μου κοστίσει αν κάνω κάτι, τι θα κοστίσει στους ανθρώπους που αγαπώ. Και οι άντρες το έχουν αυτό αλλά όχι στο βαθμό που το έχουμε εμείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ