Η Nicole Kidman, ο David Lynch και ο πρόεδρος της επιτροπής του 70ου φεστιβάλ των Καννών Pedro Almodovar θα είναι οι εκπλειστηριαστές του αποψινού 24ου γκαλά του amfAR, του αμερικανικού ιδρύματος κατά του AIDS, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Γαλλία με την ευκαιρία του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Ανάμεσα στις μεγάλες κοσμικές διοργανώσεις παγκοσμίως, αυτό το φιλανθρωπικό γκαλά «Σινεμά κατά του AIDS» θα έχει χίλιους καλεσμένους, μεταξύ τους πολλές προσωπικότητες, που θα συγκεντρωθούν στο Εντέν Ροκ, στο παλάτι του ακρωτηρίου Αντίμπ.

Οι ηθοποιοί Jessica Chastain, Vanessa Redgrave, Diane Kruger, Milla Jovovich και Eva Longoria ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της αμερικανικής οργάνωσης που ίδρυσε η Liz Taylor.

Φέτος, μεταξύ των μεγάλων λαχνών περιλαμβάνεται μια εβδομάδα για διακοπές σε ένα παλάτι των Μαλβίδων για 60 άτομα: ο πλειοδότης θα μπορεί να συνοδεύεται από 59 φίλους του.

Μια εξαιρετική ανοικτή Jaguar XK150 του 1958, πλήρως αναπαλαιωμένη και σε άριστη κατάσταση, ένα μεγάλο γλυπτό από αλουμίνιο μήκους 14 μέτρων ειδικά κατασκευασμένο από τον γάλλο καλλιτέχνη JR και ένα Σαββατοκύριακο για 30 άτομα σε θαλαμηγό τίθενται επίσης σε δημοπρασία.

Το amfAR συγκέντρωσε πέρυσι περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις τρεις ώρες του δείπνου και της δημοπρασίας τα οποία δόθηκαν υπέρ της έρευνας κατά του AIDS και της βοήθειας των ασθενών παγκοσμίως.

Με τον Leonardo DiCaprio στον ρόλο του εκπλειστηριαστή πέρυσι ένα γλυπτό του Damien Hirst κατακυρώθηκε αντί 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μία μέρα μαζί με τον Kevin Spacey πουλήθηκε προς 500.00 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ