Ο Νίκος Αναδιώτης από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, δίνοντας μάλιστα το «παρών» στο συλλαλητήριο, όπου συμμετείχαν όσοι εντάσσονταν κατά του σχετικού νομοσχεδίου.

Ο ηθοποιός και πρώην μοντέλο κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής εξόδου απάντησε στους δημοσιογράφους για όσα ακούστηκαν μετά τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους.

«Δεν βλέπω τους ανθρώπους με διαφορετική προτίμηση σαν διαφορετική οντότητα. Έχω συνυπάρξει, έχω συμβιώσει και συνεργαστεί με πάρα πολλούς ανθρώπους πάνω από δέκα χρόνια που έχουν αυτούς τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Χάρηκα που έγινε ονομαστική ψηφοφορία. Ήταν μια θλιβερή για μένα, δεν μου άρεσε που νομοθετήθηκε -όχι τόσο τα δικαιώματα των ανθρώπων που θέλουν να συζούν και είναι ομοφυλόφιλοι- όσο την επέκταση που έχει αυτό για τα παιδιά» είπε αρχικά ο Νίκος Αναδιώτης.

«Ένας γονέας οφείλει να δέχεται τα παιδιά του με οποιαδήποτε επιλογή και να έχουν. Δεν θα πάψω να τα αγαπάω αν αύριο κάνουν μια ληστεία… Το αν θα το δεχθώ ή θα το συμφωνήσω, φυσικά θα με βρει αντίθετο και σε άλλα πράγματα. Άλλο συμφωνώ και άλλο δέχομαι. Το παιδί το δέχεται ο κάθε γονέας όπως είναι μέχρι να κλείσουν τα μάτια του» ανέφερε ο Νίκος Αναδιώτης στις τηλεοπτικές κάμερες σε ερώτηση για τα παιδιά του.