Καλεσμένος στην εκπομπή «Happy Day» ήταν το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σκάνδαλο με τον Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία σε βάρος του από την Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και πρόκληση σωματικής βίας.

«Δεν σας κάνουν εντύπωση να μειωμένα αντανακλαστικά στην περίπτωση Παππά και τα αυξημένα στην περίπτωση του κ. Γεωργούλη; Η δικαιοσύνη είναι α λα καρτ; Όταν αθωώνει τον έναν συνεργάτη είναι καλή, αλλά στην άλλη περίπτωση είναι κακή δικαιοσύνη…», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Καλέστε εδώ την κα Χρονοπούλου να σας πει ποια είναι η ψυχολογία της. Είναι αδιανόητο εδώ και τρία χρόνια οι βελγικές αρχές να διερευνούν μια καταγγελία και εν τέλει να καταλήγουν στην άρση ασυλίας του προσώπου αυτού. Δεν ήξερε κανείς το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, ούτε η οικογένειά της και ξαφνικά μέσα σε 5 λεπτά να το μαθαίνετε όλοι εσείς και να ενημερώνετε και εμάς. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα και είναι ντροπή για αυτούς που διέρρευσαν το όνομά της. Προσπάθησαν μέσω της κυρίας Χρονοπούλου να τρομοκρατήσουν άλλους ανθρώπους», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέχισε: «Εγώ λέω κάθε γυναίκα η οποία έχει υποστεί κάποια κακοποίηση να ενθαρρύνετε και να προχωράει σε καταγγελία γιατί πρέπει να καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα βίας στην κοινωνία μας. Ένα παρακράτος το οποίο έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την Ελένη Χρονοπούλου κι αυτό δείχνει ότι είναι δικαιωματιστές α λα καρτ».

Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Η Ελένη Χρονοπούλου είναι ένα πρόσωπο δυναμικό και κατά την άποψή μου σήκωσε ένα σταυρό του μαρτυρίου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα για την κοινωνία μας».

Na

Να θυμίσουμε ότι η είδηση της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη πυροδότησε και πολιτικές εξελίξεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνει πως τον θέτει εκτός κόμματος, ενώ ο ίδιος ο ευρωβουλευτής υπέβαλε την παραίτησή του από την ευρωομάδα του κόμματος.

Η καταγγελία είχε γίνει στις 20 Φεβρουαρίου 2020 από τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, που εργάζεται στην Κομισιόν και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει πως η υπόθεση αφορά σεξουαλική παρενόχληση, τελικά η καταγγελία αφορά βιασμό αλλά και ξυλοδαρμό της από τον δημοφιλή ηθοποιό.

Μάλιστα, φέρεται ότι έχει καταγεγραμμένες ιατροδικαστικές εκθέσεις που πιστοποιούν την κακοποίησή της στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός της.