Ο Thomas Flohr, ο πατέρας της Nina Flohr, σύζυγος του Φίλιππου Γλύξμπουργκ, ο οποίος είναι  ιδρυτής και ιδιοκτήτης της VistaJet, μόλις αγόρασε το ακριβότερο διαμέρισμα της Αθήνας, που πωλήθηκε έναντι 18 εκατομμυρίων από την Engel & Völkers.

Το ρετιρέ των 320 τετραγωνικών μέτρων, ήταν πρώην ιδιοκτησίας της οικογένειας Μουζάκη και έγινε ανάρπαστο, χάρη στη θέα στο Καλλιμάρμαρο, στον Εθνικό Κήπο, στον Λυκαβηττό την Ακρόπολη και τον Σαρωνικό, καθώς τοποθετείται στην περιοχή των Ανακτόρων, που περικλείεται από τις οδούς Ηρώδου Αττικού, Ρηγίλλης και Στησιχόρου.

Η αξία της συναλλαγής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, υπολογίζεται, βάσει επιφάνειας, σε περίπου 56.000 ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Το ρετιρέ στην Ηρώδου Αττικού δεν είναι η πρώτη του επένδυση στο real estate, αφού διαθέτει ένα επταώροφο σπίτι 3.250 τετραγωνικών μέτρων στο Saint Moritz, με βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, κάβα κρασιών, spa, γήπεδο σκουός και αίθουσα μπόουλινγκ.

Το επιχειρηματικό του ιστορικό είναι, βέβαια, περισσότερο αξιοσημείωτο από τις επενδύσεις σε ακίνητα, καθώς ο ίδιος είναι ο ιδιοκτήτης της Vistajet, αεροπορικού ομίλου που ίδρυσε το 2004. Ο όμιλος διαθέτει έναν στόλο 72 ιδιωτικών τζετ που εκτελούν πτήσεις σε 187 χώρες του κόσμου.

Χάρη στις επιδόσεις της Vistajet, ο Thomas Flohr ανακηρύχθηκε το 2016 Επιχειρηματίας της Χρονιάς, στο πλαίσιο της διοργάνωσης The Living Legends of Aviation. Σήμερα, κατέχει το 80% της εταιρείας, η αξία της οποίας αποτιμάται σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2022 η VistaJet πέτυχε τζίρο 74 εκατ. δολαρίων και απασχολούσε 50 εργαζόμενους.

Τον Ιούνιο του 2022 ανακοινώθηκαν οι εξαγορές των Jet Edge και Air Hamburg, ενώ είχαν προηγηθεί οι XOJet, JetSmarter, Red Wing Aviation, Talon Air και Apollo Jets.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, με 350 ιδιωτικά τζετ στο στόλο της, η Vista Global είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ναυλωμένων ιδιωτικών αεροσκαφών παγκοσμίως.

Ο γάμος της Nina Flohr και του Φίλιππου στη Μητρόπολη

O Φίλιππος Γλύξμπουργκ και η της Nina Flohr τον Οκτώβριο του 2021, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία συγγενών και φίλων.

Το ζευγάρι, αφού είχε πραγματοποιήσει τον πολιτικό του γάμο στο St. Moritz της Ελβετίας, αποφάσισε να προχωρήσει με τη θρησκευτική τελετή στην Ελλάδα, δεδομένης της σχέσης που διατηρεί η οικογένεια Γλύξμπουργκ με τη χώρα μας.

Το μυστήριο διήρκεσε περί τη 1,5 ώρα, με τους καλεσμένους του γάμου να αριθμούν τους 100.

Η νύφη επέλεξε ένα εντυπωσιακό νυφικό με μακριά ουρά, ενώ φορούσε την τιάρα – οικογενειακό κειμήλιο της μητέρας του Φιλίππου. Πρόκειται για την Antique Corsage Tiara, που έχει δώσει η Άννα Μαρία, σύζυγος του τέως βασιλιά και στις δύο νύφες της, Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ για την ημέρα του γάμου τους.