Το «Sports Illustrated» επιχείρησε να καταρτίσει μία λίστα με τους πιο γυμνασμένους αθλητές στον κόσμο, ανεξαρτήτως σπορ ή δραστηριότητας.

Για να δημιουργήσει τη λίστα επιστράτευσε μία ομάδα προπονητών, ειδικών γυμναστών και εμπειρογνωμόνων με κριτήρια που αφορούσαν «τη συνολική απόδοση των αθλητών τους τελευταίους 12 μήνες, τις απαιτήσεις και τους κινδύνους των δραστηριοτήτων τους, τα προγράμματα προπόνησης, τη διάρκεια τους και φυσικά χαρακτηριστικά όπως: ταχύτητα, δύναμη, αντοχή και ευκινησία».

Το αμερικανικό περιοδικό έφτιαξε έτσι δύο λίστες, μία για τους άντρες και μία για τις γυναίκες, επιλέγοντας 50 αθλητές από όλο το φάσμα των σπορ: Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, τένις, στίβο, ράγκμπι, κολύμβηση, άρση βαρών, πολεμικές τέχνες, μποξ, ελληνορωμαϊκή, πάλη, extreme sports, μπέιζμπολ, γυμναστική κ.α. Ο Cristiano Ronaldo αναδείχθηκε ο πιο γυμνασμένος αθλητής στον κόσμο, ο αθλητής με καλύτερη φυσική κατάσταση, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η 5 φορές χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Simone Biles.

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης αναγνωρίζεται «για την τέλεια σωματική του διάπλαση, της οποίας η εικόνα των κοιλιακών και των μυών είναι το προϊόν της εμμονής του παίκτη στη φυσική του κατάσταση».  Αναφέρονται επίσης τα «σπριντ και η ειδική ποδοσφαιρική προπόνηση, καθώς και η ανύψωση βαρών και ασκήσεων αντίστασης». Ο Cristiano Ronaldo προπονεί «όλες τις πτυχές της σωματικής και ψυχικής κατάστασης», καταλήγει το περιοδικό.

Όσο αφορά την αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» της ενόργανης γυμναστικής, όπως σημειώνει το περιοδικό, «μπορεί να είναι μικροσκοπική αλλά το πρόγραμμα προπόνησής της είναι αυστηρό και απαιτητικό. Γεγονός που την καθιστά μια ασύγκριτη, σχεδόν εξωπραγματική αθλήτρια».