Ο Γιώργος Σαμπάνης μιλά στο περιοδικό You και αποκαλύπτει που πέρασε όταν πρωτοξεκινησε στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Πρώτη εμφάνιση το 2007…

Πρώτη μου live εμφάνιση… Μετά το καλοκαίρι του 2007 που κυκλοφόρησε «Το φιλί της ζωής» στο οποίο είχα γράψει τη μουσική και το είπε η Έλενα Παπαρίζου. Δύο βδομάδες μετά βγήκε το «Σε αφήνω τώρα στον επόμενο» που το τραγουδούσα κιόλας «Το φιλί της ζωής» έκανε μεγάλη επιτυχία, το άλλο δεν ακούστηκε καν. Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να γίνει και αυτό.

Χτύπησες πόρτες;

Βέβαια.

Έφαγες καμία σφαλιάρα;

107… μετρημένες!
Τις μετρούσα μία-μία γι’ αυτό ξέρω πως ήταν 107… Από στούντιο παραγωγής, από ενορχηστρωτές που δεν έρχονταν να ενορχηστρώσουν τα κομμάτια μου αν δεν τους πλήρωνα τον ουρανό με τ’ άστρα, από καλλιτέχνες του έντεχνου κυρίως που τότε προσέγγισα, από ανθρώπους που γράφουν στίχους, από μάνατζερ, από δισκογραφικές εταιρείες, από ανθρώπους που δουλεύουν σε δισκογραφικές… Αλλά -να σου πω κάτι αστείο- δεν με αφορούσε τι θα πούνε. Εγώ έψαχνα έναν τρόπο να κάνω μουσική. Δεν με ενδιέφεραν αυτοί που κατέκριναν τη μουσική μου. Μου έλεγαν «αυτό που γράφεις δεν είναι εμπορικό»… Και έλεγα ΟΚ. Δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν με τα δικά μου πράγματα, έπρεπε να κοιτάξουν τα δικά τους, και το βρίσκω πάρα πολύ λογικό αυτό.