Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες στα 88 του χρόνια.
Φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετήσουν την Παρασκευή 19 Μαΐου στη 13:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην κεντρική πλατεία Κερατέας.
Ωστόσο ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η σορός του Γιάννη Βογιατζή θα αποτεφρωθεί, αυτό τελικά δε θα συμβεί καθώς όπως ειπώθηκε στο «Πρωινό», η σύζυγος του Γιάννη Βογιατζή επιθυμεί ο τραγουδιστής να ταφεί.
Τα παιδιά του σπουδαίου τραγουδιστή, συμφώνησαν με την απόφαση της δεύτερης συζύγου.
Ο Γιάννης Βογιατζής είχε δύο παιδιά από την πρώτη του σύζυγο, με τον γιο του, Βασίλη να ξεκαθαρίζει με δήλωσή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1: «Η κηδεία του Γιάννη Βογιατζή του πατέρα μου θα γίνει 19 του μηνός στις 13.00 στην Κερατέα.
Θα ακολουθήσει λειτουργία στην πλατεία Κερατέας στον Άγιο Δημήτριο την εκκλησία και μετά θα πάμε στο νεκροταφείο της Κερατέας να τον θάψουμε και όχι να τον κάψουμε, όπως έχει γίνει η παρεξήγηση. Βέβαια φταίω και εγώ λίγο για αυτό, φταίμε και εμείς, αλλά προέκυψε και έτσι ήταν και η επιθυμία της γυναίκας του να γίνει θρησκευτική τελετή».
Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 στο Παγκράτι. Η μητέρα του καταγόταν από την Ίμβρο κι ο πατέρας του από το Αιτωλικό. Από τις πίστες των νυχτερινών μαγαζιών πέρασε στον κινηματογράφο και το θέατρο και αναδείχθηκε σ’ ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της δεκαετίας του 1960.
Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου, ενώ δραστηριοποιήθηκε του σε όλους τους χώρους όπου λειτουργούσε το τραγούδι, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στο ραδιόφωνο. Ο Γιάννης Βογιατζής ήταν πρώτος εξάδελφος του σπουδαίου ηθοποιού, Γιάννη Βογιατζή.
Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Βραβεύτηκε δυο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βογιατζής υπήρξε επίσης η «φωνή» του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός από παθιασμένος φίλαθλος, τραγούδησε και τον ύμνο της ομάδας.