Για τουλάχιστον 50 χρόνια στην ταβέρνα του Λεωνίδα, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, καταγραφόταν ο παλμός των επιδαύριων παραστάσεων και διαμορφώνονταν οι πρώτες κριτικές. Δεν ήταν μόνο αυτά, όμως, που συνέβαιναν τα καλοκαιρινά βράδια στο μαγαζί.

Εκεί γεννήθηκαν έρωτες, έλαβαν χώρα καλλιτεχνικές κόντρες, αλλά και καβγάδες που άφησαν εποχή.

Ένας από αυτούς ήταν ανάμεσα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη και στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, την πρώτη φορά που η εθνική μας σταρ κατέβηκε στην Επίδαυρο, με τη «Λυσιστράτη».

«Ένα βράδυ μετά την πρόβα, κατά τις 2.30-3.00 το πρωί, τη φώναξε έξω από το μαγαζί ο Παπαμιχαήλ, εκείνη βγήκε, στάθηκε μπροστά στο αυτοκίνητο και έγινε ένας καβγάς τεράστιος. Όλο το μαγαζί σταμάτησε ό,τι έκανε και δεν έβγαζε άχνα. Μετά, εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητο κι έφυγε» αποκάλυψε σε περσινή συνέντευξή του ο γιος του Λεωνίδα, Νίκος σύμφωνα με την “Εspresso” και συνέχισε: «Έχουν γίνει κι άλλοι τσακωμοί, αλλά είναι ανθρώπινα όλα αυτά. Και, εκτός από το φλερτ που κάναμε όταν ήμασταν νέοι, έχουν γεννηθεί και πολλοί έρωτες εδώ μέσα. Μπορεί στην πορεία του χρόνου να τελείωσαν, αλλά, όταν γεννήθηκαν, ήταν πολύ δυνατοί. Εδώ γεννήθηκε ο έρωτας μεταξύ Λάτση και Κούρκουλου, το 1985. Ήταν καλεσμένη του Κώστα του Καρρά η Λάτση -εκείνος έπαιζε “Ορέστη”- και ο Κούρκουλος την είδε και την ερωτεύτηκε».