Για σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού από όταν ήταν 14 ετών, κατηγόρησε τον τραγουδιστή της R&B, R Kelly, μία πρώην σύντροφός του. Η συγκεκριμένη καταγγελία -που είναι η τελευταία σε μία σειρά καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών γυναικών από τον R Kelly- έγινε από την Kitti Jones σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC3.

 Η πρώην σύντροφος του τραγουδιστή, στα δύο χρόνια που ήταν μαζί του από το 2011 και έπειτα, είπε πως την είχε εξαναγκάσει να κάνει σεξ μαζί του και με άλλα άτομα, τουλάχιστον 10 φορές, σε ένα «μπουντρούμι του σεξ».

Όπως ανέφερε η 34χρονη στο ντοκιμαντέρ: «Με σύστησε σε ένα από τα κορίτσια και μου είπε ότι την “εκπαίδευε” από όταν ήταν 14 ετών – αυτά ήταν τα λόγια του. Είδα ότι ήταν ντυμένη σαν εμένα, ότι έλεγε αυτά που θα έλεγα και εγώ και η συμπεριφορά της ήταν σαν τη δική μου. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι με προετοίμαζε για να γίνω ένα από τα κατοικίδιά” του. Τις αποκαλεί ως κατοικίδιά του».

Η Kitti Jones τόνισε πως ο R Kelly ανάγκασε τη συγκεκριμένη κοπέλα, που δεν κατονομάζεται, «να συρθεί στο πάτωμα προς το μέρος μου και να μου κάνει στοματικό σεξ. Εκείνος είπε: “αυτό είναι το γ@μ@μένο κατοικίδιό μου, την εκπαίδευσα. Θα σου διδάξει πώς να είσαι μαζί μου”».

Δεν έχει διευκρινιστεί η ηλικία της κοπέλας, όταν σημειώθηκε το παραπάνω περιστατικό. Ούτε ο R Kelly, ούτε οι εκπρόσωποί του δέχθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο BBC ή τη Guardian.

Ωστόσο, στο παρελθόν, ο τραγουδιστής έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά ή βία εναντίον γυναικών. Σημειώνεται πως το 2008 ο R Kelly κρίθηκε αθώος για παιδική πορνογραφία, αφότου κατηγορήθηκε ότι κατέγραφε σε βίντεο και φωτογράφιζε τις σεξουαλικές επαφές με ένα 14χρονο κορίτσι.

Ο τραγουδιστής φέρεται να έχει προχωρήσει σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με διάφορες άλλες γυναίκες, μεταξύ των οποίων και με την Tiffany Hawkins το 1996, η οποία είχε δηλώσει πως είχε σεξουαλική σχέση μαζί του για τρία χρόνια, από όταν ήταν 15 ετών.

Η Jones έχει μιλήσει και άλλη φορά εναντίον του R Kelly. Σε μία συνέντευξη στο Rolling Stone τον Οκτώβριο του 2017, περιέγραψε ότι την κακοποίησε σωματικά όταν τον ρώτησε για τις εικόνες παιδική κακοποίησης: «Με κλοτσούσε, και έλεγε ότι ήμουν μια ηλίθια σκύλα, και να μην μπλέκομαι στις υποθέσεις του».

Στο ντοκιμαντέρ του BBC, η 34χρονη είπε ότι ο R Kelly ήταν «πολύ βίαιος, σωματικά, ψυχολογικά, προφορικά. Νομίζω ότι λαμβάνει κάποιου είδους ικανοποίηση μέσα του, γνωρίζοντας ότι έχει τον έλεγχο πάνω σε άλλους ανθρώπους».

 Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, ο πρώην μάνατζερ του τραγουδιστή, Rocky Bivens, αναφέρει πως ήταν παρών στον μυστικό γάμο μεταξύ του R Kelly και της τραγουδίστριας Aaliyah, η οποία ήταν τότε 15 ετών. Στο παρελθόν, ο Kelly έχει αρνηθεί πως έγινε ο γάμος.