Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης 16/5 στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφασή του να βρεθεί το 2012 στο χώρο της πολιτικής, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους και σήμερα την έχει μετανιώσει πλήρως.

Αρχικά, ο Ρένος Χαραλαμπίδης είπε: «Επιλογές για τις οποίες μετανιώνω καλλιτεχνικά δεν υπάρχουν, στη ζωή μου βέβαια υπάρχουν μερικές. Δεν θα ήθελα να είχα εμπλακεί στην πολιτική το 2012. Ήταν λάθος μου. Αν και ηθικά δεν το μετάνιωσα ποτέ, γιατί δεν πήρα πίσω τα λόγια μου, ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία. Σοκαριστικά τραυματική εμπειρία».

Στην συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα χάρισμα για αυτόν τον χώρο. Δεν είμαι συγκρουσιακός άνθρωπος, δεν μπορώ να αντιμετωπίσω το μίσος. Με έπεισε όμως ο Αντώνης Σαμαράς γιατί τότε να θυμηθούμε όλοι ότι είχαμε μια τρομερή επίθεση από την άκρα δεξιά του Καμμένου, που θα συνεργαζόταν με τον Τσίπρα, και την επίθεση του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Έπρεπε να φτιάξουμε ένα ανάχωμα και, επειδή μας συνέδεε μια προσωπική σχέση και τον πιστεύω και τον πίστεψα πάρα πολύ, δέχθηκα να μπω. Ήταν μια αδιανόητα σκληρή εμπειρία, αποκαλυπτική για μένα, με ωρίμασε, αλλά δεν μπορώ να μπω ότι δεν το μετάνιωσα».

Τέλος, ο Ρένος Χαραλμπίδης κατέληξε: «Δεν θα δοκίμαζα ποτέ ξανά. Δεν είμαι φανατικός, δεν μπορώ τον φανατισμό, οι φίλοι μου είναι από όλο το πολιτικό φάσμα και ήταν η τότε ιστορική συγκυρία που πραγματικά ένιωσα την ανάγκη να πολεμήσω και αυτούς τους ανεκδιήγητους της Χρυσής Αυγής και την ακροδεξιά του Καμμένου και τον Τσίπρα ο οποίος είπε μετά «είχα αυταπάτες, συγνώμη». Βρέθηκα λοιπόν απέναντι σε αυτό».