Ο Αμερικανός ηθοποιός Richard Gere βρίσκεται στο Βερολίνο για να συμμετάσχει στο 67ο φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης, τη Berlinale, και με την ευκαιρία της επίσκεψής του συναντήθηκε με τη βουλευτίνα των Πρασίνων και μια εκ των αντιπροέδρων της Μπούντεσταγκ Κλαούντια Ροτ, ενώ χθες θα συναντούσε και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Gere  και η Ροτ γνωρίζονται από τη δεκαετία του 1990 όταν η πρώην επικεφαλής των Πράσινων ήταν ακόμη ευρωβουλευτίνα. «Είμαστε φίλοι από παλιά», σχολίασε ο Γκιρ, γνωστός ήδη από τη δεκαετία του 1980 για τη μάχη του υπέρ των δικαιωμάτων των Θιβετιανών. 

Το Θιβέτ ήταν εξάλλου το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ της Γερμανίδας πολιτικού και του Αμερικανού ηθοποιού. 

«Πρέπει να βρούμε τρόπους για να υποστηρίξουμε τον Δαλάι Λάμα», τόνισε ο Gere, ενώ πρόσθεσε ότι η Κίνα δεν θα πρέπει να αισθάνεται χαμένη και ότι η λύση που θα βρεθεί θα πρέπει να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. 

Σχολιάζοντας εμμέσως την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο Gere επεσήμανε: «Έρχομαι από μια χώρα στην οποία αυτή την περίοδο η κατάσταση είναι χαοτική». 

«Κοιτάμε τη Γερμανία και αναζητούμε έμπνευση», υπογράμμισε, κυρίως σε ό,τι αφορά την μεταναστευτική της πολιτική. 

Από την πλευρά της, η Ροτ χαρακτήρισε την επίσκεψη του Gere στη Γερμανία «απόδειξη της αμερικανογερμανικής φιλίας». Ο Αμερικανός ηθοποιός συμβολίζει «την Αμερική μας και τη Δημοκρατία που μας χάρισε η Αμερική». 

Έπειτα από 20 λεπτά μπροστά από τις κάμερες των δημοσιογράφων, η Ροτ και ο Gere αποσύρθηκαν για να συζητήσουν, ενώ η Γερμανίδα βουλευτίνα ξενάγησε τον σταρ και στη Μπούντεσταγκ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ