Ο Στέλιος Μάινας μιλώντας στο Happy Day, εξομολογήθηκε πως δεν του αρέσει καθόλου να βλέπει τον εαυτό του στην τηλεόραση.

«Δεν μου αρέσει ποτέ ο εαυτός μου στην τηλεόραση. Δεν μου αρέσει ούτε έτσι όπως παίζω. Παρακολουθώ τον Σασμό, αλλά όταν παίζω εγώ πάω στην κουζίνα να βάλω καφέ ή τσάι ή να φάω. Αποφεύγω να με παρακολουθώ όταν είμαι στις σκηνές τις δικές μου», είπε αρχικά ο Στέλιος Μάινας.

Στη συνέχεια ο Στέλιος Μάινας  πρόσθεσε: «Έχω πάθει υπερκόπωση πολλές φορές. Πριν από χρόνια έφευγα από το γύρισμα και έλεγα «πώς θα πάω στο σπίτι μου»; Η διαδρομή μου φαινόταν τεράστια. Πήγαινα σπίτι και έπεφτα για ύπνο κατευθείαν, δεν άντεχα».

Παράλληλα αποκάλυψε πώς έκοψε το τσιγάρο: «Έχω κόψει το τσιγάρο εδώ και αρκετά χρόνια. Ένα πρωί είπα “μάλλον θα πρέπει να σταματήσω να καπνίζω” γιατί έβλεπα ότι μου κάνει κακό, δεν μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου. Κάπνιζα μανιωδώς και απερίσκεπτα για πολλά χρόνια».

«Ένας ηθοποιός ψάχνει για δουλειά 3 φορές τον χρόνο. Αν δεν μπει μέσα στο dna σου, δεν μπορείς να το αντέξεις. Έχουν περάσει δύσκολες περίοδοι που ήμουν και αγχωμένος, με λίγα λεφτά, με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Μαθαίνεις με τον χρόνο να είσαι πολύ φειδωλός στην οικονομική σου διαχείριση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μάινας.