Κλίμα χαράς επικρατεί σήμερα στην Ηρώδου Αττικού με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού.

Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας των μελών της νέας κυβέρνησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων.

Λίγο πριν τις 12:30 κατέφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναλαμβάνει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Τζένη Μπαλατσινού. Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο περήφανη για τον σύζυγό της, τον οποίο και στηρίζει σε κάθε του επαγγελματικό βήμα.

«Μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη, σας ευχαριστώ πολύ» αρκέστηκε να δηλώσει ο Βασίλης Κικίλιας στις τηλεοπτικές κάμερες.

Σήμερα ορκίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο 23 υπουργοί και 39 αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, σε ένα σχήμα το οποίο σε ποσοστό 25% έχει άρωμα γυναίκας. Συγκεκριμένα μετέχουν 15 γυναίκες, εκ των των οποίων οι τέσσερις σε θέσεις υπουργών, μια ως αναπληρώτρια υπουργός και δέκα υφυπουργοί. Στο προηγούμενο σχήμα μετείχαν μόλις 9 γυναίκες (3 υπουργοί και 6 υφυπουργοί).

Το νέο υπουργικό σχήμα είναι και ηλικιακά ανανεωμένο, καθώς ο μέρος όρος ηλικίας έχει κατέβει στα 53 χρόνια και το 45% προέρχεται από τη γενιά των σαραντάρηδων.