Ο πρίγκιπας Harry παραδέχθηκε ότι ήταν «τρακαρισμένος» όταν πήρε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη από τον Barack Obama.

Στη συνέντευξη ο πρίγκιπας, που αρραβωνιάστηκε πρόσφατα με την Meghan Markle, ρώτησε τον υψηλό προσκεκλημένο για τις αναμνήσεις του από τη μέρα που έφυγε από το Λευκό Οίκο, το έργο του στον οργανισμό που δημιούργησε με την επωνυμία «Obama Foundation» και τις ελπίδες του για το μέλλον.

Ο πρίγκιπας Harry  και το ζεύγος Obama έχουν συχνά αλληλοϋποστηριχτεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινού ενδιαφέροντος. Οι Obama στηρίζουν τους Invictus Games, τους αγώνες όπου συμμετέχουν βετεράνοι που έχουν τραυματιστεί στο καθήκον και τους οποίους εμπνεύστηκε ο Harry, ενώ ο τελευταίος παραβρέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στα εγκαίνια του Obama Foundation στο Σικάγο.

Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν και οι στιγμές χιούμορ με τον άνετο τέως πρόεδρο των ΗΠΑ να προσπαθεί να χαλαρώσει τον «τρακαρισμένο» πρίγκιπα: «Πρέπει να μιλάω πιο γρήγορα, γιατί είμαι αργός ομιλητής», τον πείραξε στην αρχή ο Obama. «Όχι, καθόλου. Είστε μια χαρά», απάντησε ο νεαρός πρίγκιπας. «Πρέπει να μιλάω με βρετανική προφορά;», τον ρώτησε. «Όχι, αλλά αν αρχίσετε να μιλάτε με παύσεις ανάμεσα στις απαντήσεις σας, θα αποκτήσετε την (γνωστή βρετανική) έκφραση», απάντησε κάπως πιο άνετα ο Harry.

Στη συνέχεια της συνομιλίας τους ο πρίγκιπας εξομολογήθηκε ότι αισθανόταν κάπως νευρικός με όλο αυτό, οπότε ο Barack Obama τον ρώτησε: «Μήπως θα ήθελες να σου πάρω εγώ συνέντευξη;»

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Τορόντο στο περιθώριο των Invictus Games και θα μεταδοθεί από το 4ο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου του BBC στις 27 Δεκεμβρίου.