Η σχεδιάστρια και κόρη του θρυλικού ζωγράφου, Pablo Picasso, Paloma Picasso έχει αδυναμία στην Ελλάδα και όποτε βρίσκει την  ευκαιρία ταξιδεύει στη χώρα μας.

Αυτή τη φορά η Paloma Picasso ταξίδεψε στην Κρήτη για να εγκαινιάσει την έκθεση «Η χαρά της ζωής» στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας.

Παράλληλα η Paloma Picasso υπέγραψε αντίτυπα από το ομώνυμο βιβλίο της το οποίο εικονογραφείται με ένα πλήθος φωτογραφιών της οικογένειας από διάσημους φωτογράφους αλλά και με μια μεγάλη σειρά από ζωγραφιές, σχέδια, σκίτσα, χαρτοκοπτικές που ο Pablo Picasso έφτιαχνε για χάρη των παιδιών του.

 

Η έκθεση «Pablo Picasso. Η χαρά της ζωής» είναι οργανωμένη από την ίδια και τον καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκο Σταμπολίδη. Παρουσιάζει 62 έργα του Pablo Picasso από την προσωπική συλλογή της κόρης του και τιμά τη μνήμη του Claude Picasso -του αδερφού της Paloma- που έφυγε από τη ζωή πέρυσι το καλοκαίρι.

Πριν από την υπογραφή των αντίτυπων του βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουλίου, η Paloma Picasso είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του μουσείου μαζί με άλλους εκλεκτούς καλεσμένους. Ανάμεσά τους η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η βασίλισσα Σοφία με την αδερφή της, Ειρήνη.

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρακολούθησαν όλες μαζί την στην έναρξη του φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης στην Αρχαία Ελεύθερνα όπου τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας.

Παρούσα στη συναυλία ήταν και η Μαρέβα Μητσοτάκη.