Μήνυση κατά της Porche είχε καταθέσει η κόρη του ηθοποιού Paul Walker, Meadow, που υποστήριζε ότι ο πατέρας της επιβίωσε από τους τραυματισμούς που απέφερε στο σώμα του η σύγκρουση σε δέντρο της Καλιφόρνια, αλλά υπέφερε έναν επώδυνο θάνατο καθώς κάηκε ζωντανός.

Η 16χρονη κόρη του ηθοποιού ανέφερε πως μια κακοτεχνία έφταιγε για το θάνατο του πατέρα της, ο οποίος ήταν ζωντανός μετά το ατύχημα και κάηκε ζωντανός, καθώς η ζώνη ασφαλείας μπλόκαρε, του έσπασε τα πλευρά και την κλείδα μετά τη σύγκρουση, ενώ τον κράτησε εγκλωβισμένο στο αυτοκίνητο.

Αν και το πόρισμα των αρχών για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον ηθοποιό στις 30 Νοεμβρίου 2013, αναφέρει πως αιτία της συντριβής ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί (80 – 93 μίλα την ώρα), η μήνυση ισχυριζόταν πως η ταχύτητα ήταν μεταξύ 63 και 71 όταν χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος και επιπλέον αναφέρει πως το αυτοκίνητο δεν θα προσέκρουε αν διέθετε το κατάλληλο σύστημα σταθεροποίησης.

Επιπλέον οι δικηγόροι της κόρης του αδικοχαμένου ηθοποιού, ισχυρίζονταν ότι η Porsche γνώριζε ότι η Carrera GT είχε «ιστορικό σε ζητήματα αστάθειας και ελέγχου» και ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με ένα σύστημα διαχείρισης σταθερότητας το οποίο θα απέτρεπε κάθε παρέκκλιση. Όπως έλεγαν μάλιστα η εταιρεία σκόπιμα αποφάσισε να μην εγκαταστήσει το εν λόγω σύστημα στην Carrera GT αν και ήταν στο στάνταρ πακέτο όλων των άλλων μοντέλων.

Δικαστήριο του Λος Άντζελες απέρριψε τις κατηγορίες κατά της Porsche, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για τα όσα αναφέρονται στην αγωγή. Εξάλλου, σύμφωνα και με την έρευνα της Αστυνομίας μετά το τραγικό συμβάν, αιτία του τροχαίου ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο φίλος του star που οδηγούσε (151 χλμ./ώρα).