Δύσκολες στιγμές βιώνει τις τελευταιες ώρες η Ναταλία Δραγούμη καθώς σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή ο πολυαγαπημένος της πατέρας, Μάρκος.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η ίδια η Ναταλία Δραγούμη μέσα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γράφοντας: «Σήμερα το πρωί… έφυγε ο πατέρας μας Μάρκος Φ. Δραγούμης. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 11πμ στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών».

Ποιος ήταν ο Μάρκος Φ. Δραγούμης

Ο Μάρκος Φ. Δραγούμης ήταν Έλληνας μουσικολόγος και βυζαντινολόγος και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Ήταν γιος του Φίλιππου Δραγούμη, βουλευτή και υπουργού, και της Έλενας Βαλαωρίτη. Από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από την παλιά οικογένεια Δραγούμη και ήταν εγγονός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και ανιψιός του Ίωνα Δραγούμη. Από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Ιωάννη Βαλαωρίτη, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας και δισέγγονος του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά, μεταξύ των οποίων την Ναταλία Δραγούμη, ηθοποιό, και τον Φίλιππο Δραγούμη, δημοτικό σύμβουλος Αθήνας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων.