Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ο ηθοποιός, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε μέσα από τον ρόλο του «Αίαντα» στην επιτυχημένη σειρά «Δυο Ξένοι», υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε στην εντατική, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς του προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Η προσωπική του ζωή:

Υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους ζεν πρεμιέ της γενιάς του, με πολλές κατακτήσεις και θυελλώδεις σχέσεις, με πιο γνωστές εκείνες με πασίγνωστα μοντέλα.

Μετά το διαζύγιό του από την Αγάπη Ασπρίδου (Miss Young 1994), παρουσιάστρια της εκπομπής «Go-Out» το 1998 στο Τηλεάστυ, γνωρίζει το μοντέλο Δέσποινα Παπαθανασίου και απέκτησαν ένα παιδί.

Όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερο δημοσίευμα της η εφημερίδα Espresso, μετά τον χωρισμό του από ακόμη ένα μοντέλο, την Ελπίδα Κοντομάρου, στη ζωή του μπήκε η Στέλλα Τσιάτσιου, με την οποία παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδάκια.

Μετακόμισαν στη Λάρισα όπου εκείνος πρωταγωνιστούσε σε παραστάσεις του Θεάτρου Τεχνών της πόλης, ενώ το 2009 στη λαμπρή εκδήλωση «Βραβεία Wish 2009» ο ηθοποιός απένειμε το βραβείο διεθνούς προσωπικότητας στην εικαστικό Μάρα Καρέτσου.

Ωστόσο, το 2012 το ζευγάρι χώρισε. Παρά τα όσα συνέβησαν στην προσωπική του ζωή, ο Αίαντας Μανθόπουλος είχε στεναχωρηθεί για το γεγονός ότι έχασε αρκετά χρόνια από το μεγάλωμα του πρωτότοκου γιου του, τον οποίο απαγορευόταν να δει λόγω ασφαλιστικών μέτρων.

Ο πύργος στη Ρουμανία

Παράλληλα, ο Αίας Μανθόπουλος είχε διαμάχη και με την Στέλλα Τσιάτσιου για έναν πύργο στη Ρουμανία. Το πρώην αγαπημένο ζευγάρι, μετά τον χωρισμό του (2012) βρισκόταν σε κόντρα για τα περιουσιακά του στοιχεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.

Οι δυο τους, το 2005 αγόρασαν το “Σπίτι με τα πιάτα”, όπως ήταν γνωστό το οίκημα στην πόλη Σινάια, λόγω της εξωτερικής του διακόσμησης με πορσελάνινα πιατάκια, το ανακαίνισαν με χρήματα και των δυο και ένα δάνειο που πήρε ο γνωστός ηθοποιός και το μετέτρεψαν σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Δυστυχώς, ο χωρισμός τους πέντε χρόνια μετά, δεν τους επέτρεψε να το λειτουργήσουν. Το πρώην ζευγάρι μάλιστα, διεκδίκησε από κοινού το όμορφο ξενοδοχείο, μιας και αυτό αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου. Ωστόσο, η Στέλλα Τσιάτσιου υποστηρίζει πως ο πρώην άντρας της, της έχει απαγορεύσει την είσοδο στον πύργο.

Η ίδια είχε αναφέρει πως ο Αίας είχε πάρει τα κλειδιά του οικήματος και δεν την άφηνε να έχε πρόσβαση σε αυτό.

Ο γνωστός ηθοποιός σε συνέντευξή του στη Super Κατερίνα πριν δύο χρόνια είχε αναφερθεί στο ακίνητο που είχε αγοράσει στη Ρουμανία λέγοντας: «Έχω πάρει ένα κτίριο στη Ρουμανία, το οποίο ήταν μνημείο αρχιτεκτονικής, το οποίο λειτουργεί ως κατάλυμά με μια μικρή καφετέρια».

Η δουλειά στη Βουλγαρία

Το κεφάλαιο τουρισμός είχε μπει για καλά στο μυαλό του. Εκτός του πύργου στη Ρουμανία, ο Αίας Μανθόπουλος το 2012 είχε φύγει για τη Βουλγαρία και δούλεψε σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση, της οποίας λεγόταν ότι ήταν ιδιοκτήτης.

Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει στην Ελλάδα όπου και ζούσε απομονωμένος στην Παιανία.

Η τελευταία του σύντροφος Ελισάβετ Σταμοπούλου. μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στο Πρωινό είχε πει για την κατάσταση της υγείας του:

«Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλή και πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάνε καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει».