Σε άμεση παύση της λειτουργίας του ξενοδοχείου COCO MAT ATHENS BC που ανήκει στον Πολ Ευμορφίδη προχωρά η υπηρεσία ελέγχου των τουριστικών καταλυμάτων της Αττικής (Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση της υπηρεσίας ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης από τον πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με το υπ. αριθ. 15/2023 πρακτικό του Τριμελούς Συμβουλίου Συμμόρφωσης, λόγω μερικής ανάκλησης της οικοδομικής άδειας του ξενοδοχείου (σκέψη 8 του ανωτέρω πρακτικού του ΣτΕ).

«Σημειώνεται ότι για την εν λόγω υπόθεση, το υπουργείο Τουρισμού είχε και στο παρελθόν δράσει εγκαίρως, διερευνώντας με σχετικό έγγραφο προς την ΥΔΟΜ του δήμου Αθηναίων, εάν είχε γίνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω καταλύματος, ως απόρροιας συμμόρφωσης του με το υπ. αριθμ. 11/2022 πρακτικό συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση» αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του.

Όπως επιπροσθέτως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με το από 21/4/2023 έγγραφό της, η αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής, είχε αποστείλει προς το ξενοδοχείο κλήση σε παροχή εξηγήσεων, προκειμένου να διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους δεν είχε επέλθει μεταβολή των στοιχείων γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος στο πληροφοριακό σύστημα notify business, κατόπιν της μεταβολής στην υπ. αριθμ 15/2017 άδεια δόμησης του, και δόθηκαν οι σχετικές εξηγήσεις σχετικά με τη λειτουργία του.

«Είναι σαφές ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, είχαν από την πρώτη στιγμή άμεσα κινηθεί ως προς τη διερεύνηση της νόμιμης λειτουργίας του ξενοδοχείου, όπως υποχρεούνται βάση της κείμενης νομοθεσίας» καταλήγει το υπουργείο Τουρισμού στην ανακοίνωσή του.

Ο Πολ Ευμορφίδης (Παύλος) είναι ιδρυτής της Coco-Mat με καταγωγή από την Χαρακιά Λακωνία και κατέχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, καθώς από μικρή ηλικία έχει κάνει πολλές δουλειές και παράλληλα εκείνος κι η Ολλανδή σύζυγός του έχουν 4 παιδιά. Είναι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται στην τεράστια επιτυχία του και συνεχώς ψάχνει καινούργια πράγματα.

Η αμοιβή του από το «Dragons’ Den» και ο αντικαταστάτης

Ο επιτυχημένος και για πολλούς εκκεντρικός επιχειρηματίας, που έχει κερδίσει αναγνωρισιμότητα μέσω της συμμετοχής του στο γνωστό τηλεπαιχνίδι που ανακαλύπτει ταλέντα στο επιχειρείν, μιλώντας στην κάμερα της Super Κατερίνα αναφέρθηκε στην εμπειρία που αποκόμισε από την τηλεόραση και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι δεν έχει πληρωθεί για αυτή τη συμμετοχή του.

«Αν θέλουν να πάω στον δεύτερο κύκλο του «Dragons’ Den», θα πάω, γουστάρω να βοηθήσουμε τα παιδιά. Δεν έχω συζητήσει ακόμα με τον Σάκη (Τανιμανίδη). Εγώ έλεγα ό,τι πίστευα», δηλώνει ο Πολ Ευμορφίδης. «Ήρθε ο Τανιμανίδης και μου είπε ότι θέλει να κάνει κάτι τέτοιο, ο αδελφός μου επέμενε να μην το κάνω, γιατί θα εκτεθώ», περιγράφει ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Δεν πληρώθηκα ούτε ένα ευρώ, ούτε μισό από το «Dragons’ Den». Μάλιστα, πήγαινα στο γύρισμα με το ποδήλατό μου, για να μην καταναλώνω», τονίζει μεταξύ άλλων ο Πολ Ευμορφίδης και συμπληρώνει: «Δεν έχω σπίτι, είμαι φερέοικος. Όπου νυχτώσει, κοιμάμαι. Περνάω καλά, δεν έχω πράγματα. Έχω μόνο ένα ποδηλατάκι».

Σε άλλο σημείο ο Πολ Ευμορφίδης παραδέχεται ότι θα τον ενδιέφερε να κάνει μία ταξιδιωτική εκπομπή.

Ο Πολ Ευμορφίδης δεν θα είναι στον δεύτερο κύκλο του Dragons’ Den όπως έχει γίνει γνωστό καθώς ξεκινούν τα γυρίσματα. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Μαρίνου Βυθούλκα τη θέση του επιχειρηματία θα πάρει ένας νεότερος, ο Τάσος Οικονόμου.

«Είναι γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει επενδύσεις στο Μονακό, ένας χαρισματικός επιχειρηματίας. Τον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να κάνει ταξίδια και είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και έχει 3 νταν» ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Η viral εμφάνιση στο προεδρικό μέγαρο

Ο Πολ Ευμορφίδης έχει συζητηθεί επίσης για τις οικολογικές του ανησυχίες και τις αμφιλεγόμενες στυλιστικές του προτιμήσεις.

Η εμφάνισή του στις 31 Οκτωβρίου του 2022 στη δεξίωση προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε…viral και συζητήθηκε ποικιλοτρόπως.

Ο Πολ Ευμορφίδης, ιδρυτής της Coco – Mat έσπασε τα πρωτόκολλα και το Savoir vivre και αντί για κοστούμι επέλεξε μια πιο αρκετά χαλαρή εμφάνιση με πράσινο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και σανδάλια!

Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας, είναι προσωπικός φίλος του βασιλιά Γουλιέλμου – Αλέξανδρου της Ολλανδίας, για αυτό και παρέστη στην επίσημη δεξίωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα πληροφορίες ήθελαν τον επιχειρηματία να χάρισε στο βασιλικό ζεύγος, μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δύο ξύλινα ποδήλατα, όπου είχε χαράξει τα ονόματά τους. Μάλιστα, τα ποδήλατα είναι κατασκευασμένα από τα καμένα της Εύβοιας.

«Τι κακό έχουν τα σανδάλια; Έχεις δει κανέναν αρχαίο Έλληνα με παπούτσια;», είχε απαντήσει μετά τα αρνητικά σχόλια ο κ. Ευμορφίδης.

Ο «Mr Coco Mat» σε συνέντευξή του στο παρελθόν έχει δηλώσει πως έχει λίγα ρούχα, κυκλοφορεί με ποδήλατο και δεν έχει στην κατοχή του ούτε μία γραβάτα. «Κυκλοφορώ με το ποδήλατο. Δεν έχω γραβάτα. Ούτε μία. Μόνο δύο ρούχα, τα οποία φοράω ολόκληρο το χειμώνα. Τα πλένω και τα ξαναφοράω. Η γραβάτα δεν μου λέει τίποτα. Είμαι αυτός που βλέπεις. Το μόνο που με ενδιαφέρει, να λέω ό,τι θέλω να πω με τα μάτια. Τα ρούχα άλλωστε δεν μπορούν να μιλήσουν», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

 

Καταγωγή και σπουδές

Ο Πολ Ευμορφίδης γεννήθηκε το 1958 στη Χαρακιά Λακωνίας στην οποία έζησε την παιδική του ηλικία. Λίγο πριν την ενηλικίωση, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στη Γερμανία, όπου και σπούδασε στο Ελληνικό Λύκειο Μονάχου. Ακολούθως, ο Πολ Ευμορφίδης γύρισε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Γυμναστική Ακαδημία Αθήνας, για να καταπιαστεί με τη βάση του επιχειρείν, περνώντας από την Ανώτατη Εμπορική Σχολή.

Για κάποιο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως καθηγητής στη Σιβιτανίδειο και στο Μοναστηράκι σε κατάστημα τουριστικών ειδών. Τα διάσημα στρώματα Coco Mat τα εμπνεύστηκε όταν ένα βράδυ κοιμήθηκε πάνω σε φύκια σε παραλία στη Χαρακιά Λακωνίας.  Πλέον η εταιρεία του έχει γίνει γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πλέον διατηρεί 40 καταστήματα στην Ελλάδα, 9 καταστήματα στην Κίνα, 2 στη Νέα Υόρκη, ένα στη Σαουδική Αραβία και άλλα 11 σε χώρες της Ευρώπης. Ο Πολ Ευμορφίδης δεν φορά κοστούμια, δεν καπνίζει, δεν καταναλώνει αλκοόλ και δεν έχει κινητό. Μάλιστα μιλάει επτά γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά.

 

Η προσωπική του ζωή

Ο Πολ Ευμορφίδης είναι παντρεμένος εδώ και πάρα πολλά χρόνια με μία γυναίκα από την Ολλανδία. Έχουν αποκτήσει μαζί 4 παιδιά: τον Βίλεμ, την ‘Εμμα, τον Τζέιμς και τον Τομ, τα οποία πάντα είναι η προτεραιότητά τους. Μάλιστα, η κόρη τους, Έμμα, έχει δημιουργήσει την δική της επιχείρηση στην οποία παράγει οικολογικά παπούτσια από ρετάλια της Coco-Mat.

 

«Είμαστε 30 χρόνια μαζί και έχουμε κάνει τέσσερα παιδιά, τρεις γιους και μία κόρη. Κάθε φορά που τη βλέπω είναι σαν να την αντικρίζω για πρώτη φορά. Με έχει βοηθήσει πολύ. Απορώ συχνά με τους Έλληνες άνδρες που εγκαταλείπουν τον εαυτό τους. Παχαίνουν, πίνουν, καπνίζουν, δεν προσέχουν. Πώς είναι δυνατόν μετά να αισθάνονται καλά με το σώμα τους και με τη γυναίκα τους;

Οι γάμοι και οι σχέσεις θέλουν δουλειά. Όχι μόνο ψυχική αλλά και σωματική. Η μάνα μου, όπως κάθε κλασική Ελληνίδα, στην αρχή δεν την ήθελε τη γυναίκα μου. Δεν μπορούσε να δεχθεί τη σκέψη ότι θα παντρευτώ ξένη. Την γνώρισα όταν υπηρετούσα στον στρατό στη Σάμο, στον Μαραθόκαμπο. Και από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ», είχε αναφέρει σε μια σπάνια συνέντευξή του.