Αμέσως μετά το τρομακρατικό χτύπημα που έγινε στο Παρίσι και το οποίο συγκλόνισε όλον τον κόσμο, οι U2 βρέθηκαν δίπλα στα θύματα και στους δικούς τους ανθρώπους που πάλευαν να σταθούν στα πόδια τους. Μάλιστα έσπευσαν να αποδώσουν φόρο τιμής στους άδικα χαμένους ανθρώπους ακυρώνοντας τις δύο εμφανίσεις τους στο Παρίσι.

Το βράδυ της Τετάρτης οι U2 έδωσαν την πρώτη τους συναυλία μετά το αιματοκύλισμα, στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Bono και η παρέα του αποθεώθηκαν από το κοινό, ενώ απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα όταν έκαναν ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο Παρίσι. 

Ήδη πριν την συναυλία είχαν καλέσει τους φίλους τους να φορούν λευκά, κάτι που πολλοί ακολούθησαν για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της τρομοκρατίας, ενώ από σκηνής ο Bono κάλεσε το κοινό να φωνάξει αν θέλει «μια Ευρώπη με την καρδιά της ανοιχτή ή με τα σύνορά της κλειστά στο έλεος». 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τραγουδιού που έπαιξαν, του City of Blinding Lights, μια το γνωστό σήμα της ειρήνης με τον πύργο του Άιφελ εμφανίστηκε, μαζί με το σύνθημα: «Πιο δυνατοί από το φόβο» (#StrongerThanFear).